CELEBRITIES

Retro γυαλιά: Το αξεσουάρ των κλασσικών σταρ του Ηollywood


16 Δεκεμβρίου 2013

7ed7d2d6d21c26533ebd9e5b8c7dda04-Αντίγραφο.jpg

 Η Lana Del Ray και η Mary-Kate Olsen το υιοθέτησαν μέσα στο ρετρό στυλ τους.

Τα retro γυαλιά έχουν γίνει το καινούργιο trend της μόδας. Τα κομψά γυαλιά με γωνίες στις άκρες ή τα στρογγυλά σε μορφή Hippie, έχουν επανέλθει στη μόδα και έχουν φορεθεί από πολλούς γνωστούς σταρ του Hollywood. Τα γυαλιά με γωνίες στις άκρες τα γνωστά ‘Cat Eye’ ήρθαν στην μόδα την εποχή της Coco Chanel, τη δεκαετία μεταξύ 50’ και 60’. Η ίδια η Coco Chanel τα είχε υιοθετήσει στο προσωπικό της στυλ, με το οποίο και έμεινε στην ιστορία. Το διαχρονικό της στυλ επέτρεπε κλασική γραμμή με ρετρό λεπτομέρειες στα αξεσουάρ και στα μαλλιά.

Λάτρης αυτής της γραμμής είναι και η γνωστή ρετρό τραγουδίστρια, Lana del Ray η οποία και έχει χαρακτηριστεί για το ρετρό χαρακτήρα που διατηρεί στις εμφανίσεις της. Το είδωλο της μόδας της εποχής εκείνης, το γνωστό μοντέλο Twiggy, μέσα από τις φωτογραφήσεις προώθησε περισσότερο τη τάση αυτή συνδυάζοντας το Λονδρέζικο ‘Mod look’ με ρετρό γυαλιά στα μέσα της δεκαετίας του ‘60.

Τέλος της δεκαετίας του ‘60, στην επανάσταση των Hippies, όπου το σύμβολο ‘Flower Power’ ήταν το σήμα κατατεθέν της εποχής και το στιλ της καμπάνας στα παντελόνια είχε υιοθετηθεί τόσο από τις γυναίκες όσο και στους άνδρες, ήρθαν στη μόδα τα στρογγυλά γυαλιά. Πρεσβευτής αυτού του στυλ γυαλιού δεν ήταν άλλος από τον τραγουδιστή John Lennon, o όποιος έμεινε στην ιστορία όχι μόνο για το ταλέντο του αλλά και για το χαρακτηριστικό του αξεσουάρ. Προτιμήστε τα vintage γυαλιά τη γιαγιά σας και δώστε μια άλλη νότα στην εμφάνιση σας.

[gallery-281550]

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.