CELEBRITIES

Ροκ σταρ και ναρκωτικά: Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών


26 Ιουνίου 2014

"Sex, drugs and rock'n'roll". Το τρίπτυχο που συνδυάστηκε με την κυριαρχία της ροκ μουσικής από τη δεκαετία του '60 και μετά. Μεγάλα ονόματα που έχουν αφήσει ιστορία στον χώρο της μουσικής έφυγαν απ΄τη ζωή σε μικρή ηλικία απ΄τα ναρκωτικά. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών επιλέξαμε να αναφερθούμε σε μεγάλες μορφές της ροκ σκηνής παρουσιάζοντας με τον τρόπο αυτό τις αντιφάσεις της ζωής.

Απ΄την μία έχουμε την δημιουργία, την μουσική, την δόξα, την χαρά, την ένταση, τον θαυμασμό και απ΄την άλλη την μοναξιά, την ματαιοδοξία, την έλλειψη ορίων,την ασυγκράτητη παρορμητικότητα, την δυσκολία να διαχειριστεί κανείς καταστάσεις και συναισθήματα, την "τρέλα" και την ένταση που βίωσαν οι άνθρωποι αυτή πάνω στη σκηνή αλλά και γενικότερα ως είδωλα, το κοινωνικό status που κλήθηκαν κατά κάποιο τρόπο να εκπροσωπήσουν την εποχή εκείνη.

"It's better to burn out than to fade away", έγραφε ο Neil Young στο ιστορικό του Hey Hey, My My (Into the Black). Κάποιοι "κάηκαν" από τις ουσίες και έφυγαν νωρίς, άλλοι ζουν ακόμα, όπως ευτυχώς για εμάς, ο ίδιος ο Neil Young αλλά και άλλοι αστέρες της ροκ που έμπλεξαν με τη λευκή σκόνη. Iggy Pop, David Bowie, Ozzy, ζουν ακόμα και δίνουν το στίγμα τους. Είναι η επωδός του "Live Fast, Die Young", του αδικοχαμένου James Dean αλλά και ο πειραματισμός που συνδέθηκε με τη δημιουργία την εποχή της ψυχεδέλειας.

Τα ροκ τραγούδια που "μιλούσαν" για τα ναρκωτικά έμειναν στην ιστορία από την εποχή της σεξουαλικής και ιδεολογικής απελευθέρωσης. Οι Beatles έγραφαν για τη Lucy in the sky with diamonds (L-S-D), οι Eagles για το "Hotel California", για τη "μεγάλη ζωή" του Λος Άντζελες και της "ροκ σταρ" νοοτροπίας των καταχρήσεων που με τον καιρό γινόταν και μόδα.

[gallery-354939]

Η λίστα βέβαια δεν τελειώνει εδώ. Ο Kurt Cobain έζησε και έφυγε γρήγορα συνδέοντας τα χρόνια του με τις ναρκωτικές ουσίες. Επίσημα, πέθανε αυτοκτονώντας με την καραμπίνα του. O Μάικλ Χάτσενς (Michael Hutchence) των INXS αυτοκτόνησε μετά από κατανάλωση αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών στα 37 του. Ανάμεσα στα θύματα του "λευκού θανάτου" είναι οι Keith Moon των Who, ο Tim Buckley, ο Nick Drake, ο Zeke Zettner των Stooges, ο Alan Wilson των Canned Heat, ο Hillel Slovak των Red Hot Chili Peppers, ο Johnny Thunders των New York Dolls, ο Dee Dee Ramone των Ramones, ο Paul Gray των Slipknot, ο Mike Starr των Alice in Chains αλλά και ο Bon Scott των AC/DC.

Πηγή: news247.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.  

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.