CELEBRITIES

Buddy Holly: ο Rock n Roll King μετά τον Elvis


3 Φεβρουαρίου 2015

Ένας από τους καλλιτέχνες που επηρέασαν βαθιά τη rock en roll μουσική ήταν ο αμίμητος ροκαμπιλάς Buddy Holly με τα χαρακτηριστικά μαύρα χοντρά γυαλιά, που τάραξε συθέμελα τα ύδατα της αμερικάνικης μουσικής σκηνής τη δεκαετία του '50.

Από πολύ μικρός λάτρευε τη μουσική και έπαιζε κιθάρα. Το 1955 είδε τον Elvis σε ένα live και επηρεάστηκε έντονα με αποτέλεσμα να αρχίσει να πειραματίζεται με τους rockabilly ρυθμούς και αμέσως γέννησε το δικό το στιλ. Η μπάντα που δημιούργησε ονομάστηκε The Crickets και παρόλο που η πορεία τους διήρκησε μόλις ένα χρόνο, αποτέλεσαν τομή στη μουσική και χάραξαν δρόμο για μετέπειτα καλλιτέχνες όπως τον Bob Dylan, τoν Elvis Costello και τους Rolling Stones.

Στις 3 Φεβρουαρίου του 1959 έχασε τη ζωή του σε αεροπορικό ατύχημα σε ηλικία μόλις 23 ετών. Μαζί του στο αεροσκάφος ήταν άλλοι δυο σημαντικοί εκπρόσωποι της μουσικής σκηνής της εποχής, o Ritchie Valens και ο Big Bopper. Η μέρα εκείνη έχει χαρακτηριστεί ως η "μέρα που πέθανε η μουσική".

Στα decks ο Buddy Holly...

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.