CELEBRITIES

4 Μαΐου: Σαν σήμερα γεννήθηκε η Audrey Hepburn


4 Μαΐου 2015

6 αλήθειες που δεν γνωρίζαμε για την Audrey Hepburn:

1. Συχνά ήταν η δέυτερη επιλογή: Για την ταινία του 1961 που άφησε ιστορία με την ερμηνεία της, αρχική επιλογή του συγγραφέα Truman Capote ήταν η Marilyn Monroe. Επίσης, παραλίγο να μην πάρει ούτε τον ρόλο της στο Roman Holiday, καθώς οι παραγωγοί αρχικά ήθελαν να συνεργαστούν με την Elizabeth Taylor. Μέχρι που ο σκηνοθέτης William Wyler μαγεύτηκε από την κινηματογραφική της παρουσία και ξεκαθάρισε πως βρήκε την πρωταγωνίστριά του.

2. Παραλίγο να γίνει μπαλαρίνα. Από τα πέντε της χρόνια, η Hepburn έκανε μαθήματα μπαλέτου. Μάλιστα, είχε στόχο να ασχοληθεί με τον χορό επαγγελματικά. Στα τέλη της δεκαετίας του 40, τα όνειρά της κατεδαφίστηκαν, όταν της είπαν πως το βάρος και η κατασκευή του σώματός της θα την εμπόδιζαν από το να γίνει πρίμα μπαλαρίνα, παρότι ήταν ταλαντούχα.

3. Ήταν δίγλωσση. Μιλούσε άπταιστα Αγγλικά και Δανέζικα λόγω της καταγωγής των γονιών της, και στη διάρκεια της καριέρας της, έμαθε αρκετά καλά Ισπανικά, Ιταλικά και Γαλλικά.

4. Ήταν προληπτική. Θεωρούσε τυχερό της αριθμό το 55, και ήθελε να είναι αυτό έξω από το καμαρίνι της πάντα. Όταν προτάθηκε για όσκαρ για το Roman Holiday, ζήτησε να διαμορφωθεί το φόρεμα που είχε φορέσει στην ταινία, ώστε να το φορέσει και στα Όσκαρ. Ήταν το "τυχερό της φόρεμα". Ίσως και να ήταν, καθώς κέρδισε το Όσκαρ.

5. Είχε την δική της εκπομπή κηπουρικής. Καθώς πάντα ασχολιόταν με την κηπουρική, παρουσίασε και μια τηλεοπτική σειρά-ντοκιμαντέρ, όπου ξεναγούσε σε μερικούς από τους πιο ενδιαφέροντες κήπους στον κόσμο. Σε αυτή, ταξίδευε σε 7 διαφορεικές χόρες και ήταν η τελευταία της τηλεοπτική εμφάνιση. Γυρίστηκε το 1990 αλλά προβλήθηκε μόλις το 1993, μία ημέρα μετά τον θάνατό της.

6. Υποστήριζε την Unicef επί 38 χρόνια. Ξεκίνησε την ενασχολησή της με τον οργανισμό το 1954, προσπαθώντας να χρησιμοποιήσει τη φήμη της για να ενθαρρύνει φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες. Μάλιστα, έκανε και κάποια ταξίδια σε τρίτες χώρες. Ταξίδια, τα οποία χαρακτήρισε "σοκαριστικά" και "αποκαλυπτικά". Το 1988 της δόθηκε ο τίτλος της Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως, τον οποίο κράτησε μέχρι τον θάνατό της το 1993.

[gallery-445784]

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.