Το δυνατό μήνυμα της Ashley Graham για το body shaming

Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2016
graham.jpg

Η Ashley Graham είναι ένα από τα πιο supermodel και είναι διάσημη για το υπέροχο πρόσωπό της και τις αναγεννησιακές της καμπύλες. Είναι το πρόσωπο του plus-size retailer Lane Bryant, έχει τη δική της σειρά εσωρούχων και αυτή τη χρονιά έγινε το πρώτο size 16 μοντέλο που μπήκε στο εξώφυλλο του Sports Illustrated Swimsuit issue. Και βεβαίως είναι και μέλος της κριτικής επιτροπής του America's Next Top Model.

Καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας της, η Graham έχει μιλήσει για το body positivity και έχει ενθαρρύνει τις γυναίκες να αγαπούν το σώμα τους, τις καμπύλες τους και την κυτταρίτιδά τους.  Για το body shaming, που δέχεται κατά καιρούς όταν ποστάρει φωτογραφίες της στο Instagram, μίλησε στον Lenny Letter.

"Για κάποιους παραείμαι χυμώδης. Για άλλους είμαι πολύ ψηλή, πολύ προικισμένη, πολύ νταρντάνα, και τώρα, πολύ μικρή, αλλά την ίδια στιγμή όχι τόσο μικρή. Όταν ανεβάζω μια φωτογραφία από μία "καλή γωνία", δέχομαι κριτική επειδή φαίνομαι πιο λεπτή και ότι προσπαθώ να χάσω κιλά. Όταν ανεβάζω μια φωτογραφία που δείχνω την κυτταρίτιδά μου, τις ραγάδες μου και τις δίπλες, κατηγορούμαι πως προμοτάρω την παχυσαρκία".

"Η πραγματικότητα είναι πως δεν έχω χάσει ούτε ένα κιλό αυτό το χρόνο. Για την ακρίβεια, είμαι πιο βαριά απ' ότι ήμουν τρία χρόνια πριν, αλλά δέχομαι το σώμα μου όπως είναι σήμερα. Γυμνάζομαι όχι για να χάσω κιλά, αλλά για να διατηρήσω την καλή μου υγεία. Και, όπως και να 'χει, αν θέλω να χάσω κιλά, θα είναι δική μου απόφαση και κανενός άλλου".

Το ηχηρό μήνυμα που έστειλε προς όλους είναι, πως πρέπει να σταματήσουμε να νοιαζόμαστε για τα σώματα των άλλων ανθρώπων. Η Graham έγραψε πως το body shaming δεν είναι μόνο να λες σε ένα "μεγάλο" κορίτσι να καλυφθεί, αλλά και το να είσαι επικριτικός απέναντι στις γυναίκες που γυμνάζονται, και να δίνεις στον όρο "skinny" μία αρνητική χροιά.

"Τα τελευταία 16 χρόνια, το σώμα μου έχει μεταχειριστεί από άλλους που δεν το καταλαβαίνουν. Αλλά τώρα η καριέρα μου έδωσε το βήμα να χρησιμοποιήσω τη φωνή μου για να κάνω τη διαφορά. Δεν μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή, μέχρι να αναγνωρίσουμε και να κρίνουμε τις δικές μας πράξεις. Αν δείτε μία γυναίκα να βγάζει selfie ή φωτογραφία με το μαγιό της, να την ενθαρρύνεται γιατί στην ουσία νιώθει όμορφη. Μην την στραβοκοιτάξετε γιατί θα νομίζετε ότι παίρνει τον εαυτό της τόσο σοβαρά. Γιατί να χαλάμε χρόνο και ενέργεια για να σκορπάμε αρνητικότητα; Ας ανησυχούμε για το δικό μας σώμα".