CELEBRITIES

Όταν η Liz Taylor πίστεψε πως ο άντρας της φλέρταρε με την Sophia Loren: ένα νέο βιβλίο ρίχνει φως


MMEINTANI

15 Ιανουαρίου 2017

abaca-268483-005.jpg

Ο λόγος για την Elizabeth Taylor και ένα νέο βιβλίο το οποίο έρχεται να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη φημολογία ότι ο σύζυγός της, Richard Burton, είχε γοητευτεί από μία εξίσου αφοπλιστικά όμορφη παρουσία, την Sophia Loren. Το βιβλίο My Life in Focus: A Photographer’s Journey with Elizabeth Taylor and the Hollywood Jet Set, το οποίο υπογράφει ο Ιταλός φωτογράφος Gianni Bozzacchi, ρίχνει φως στη σχέση του ίδιου με την Taylor και τον Burton, ένα ζευγάρι με το οποίο γνωρίστηκε το 1967 και στη συνέχεια όργωσαν όλο τον κόσμο ταξιδεύοντας παρέα.

Η Taylor και ο Burton είχαν μία από τις πιο εκρηκτικές σχέσεις στο Hollywood. Γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας Cleopatra το 1962 και ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος και σφοδρός, παρόλο που και οι δύο ήταν παντρεμένοι εκείνη την περίοδο. Τα 14 χρόνια που ακολούθησαν, οι δυο τους παντρεύτηκαν μεταξύ τους, χώρισαν, παντρεύτηκαν και πάλι για αν χωρίσοτν ακόμη μία φορά, δίνοντας ιδιαίτερη τροφή στα tabloids της εποχής.


Η σχέση τους σύντομα εξελίχθηκε σε δράμα, στην πραγματικότητα αλλά και στην οθόνη. Όταν το 1974 ο Burton κλήθηκε να πρωταγωνιστήσει στην ταινία The Voyage, έγινε και η αρχή του κακού, αφού συμπρωταγωνίστριά του ήταν η "εχθρός" της Tyalor, η Sophia Loren.
Οι δύο γυναίκες έμοιαζαν εκ διαμέτρου αντίθετες. Όπως γράφει ο Bozzachi "η Elizabeth ήταν μια ωραία γυναίκα, δεν την ενδιέφερε όμως τι φορούσε ή πώς έδειχνε, ακόμη κι όταν ήταν με τον Richard, τον έρωτα της ζωής της. Η Loren έκανε ακριβώς το αντίθετο.  Βέρα Ιταλίδα, γεννημένη μέσα στον κόσμο των πιο περιζήτητων designers, ήταν πάντα κομψότατη".


Όταν λοιπόν η Taylor έμαθε για αυτή τη σύμπραξη, επιστράτευσε τον Bozzacchi για να στήσουν μία φωτογράφιση, ώστε να πουλήσει τις λήψεις στον αμερικανικό Τύπο σαν τροφή για το διαζύγιό της με τον Burton. Το αν υπήρξε ειδύλλιο ανάμεσα στον Burton και τη Loren δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ, πολλοί όμως θεωρούσαν ότι όντως υπήρχε. Εκείνη την περίοδο μάλιστα, η Sophia ήταν παντρεμένη με τον σκηνοθέτη του The Voyage, Carlo Ponti, που ήταν και ο μάνατζέρ της και με τον οποίο έμειναν μαζί μέχρι τον θάνατό του, το 2007.

Ο Bozzacchi, θέλοντας να διατηρήσει τη σχέση ανάμεσα στο αγαπημένο του ζευγάρι, κανόνισε ένα δείπνο για την Elizabeth και τον Richard, αφού έβλεπε ότι συνέχιζαν να τηλεφωνούν ο ένας στον άλλον και πίστευε πως η αγάπη τους ήταν ακόμα ζωντανή. Το δείπνο δεν ήταν κάτι φοβερό σαν γεγονός, ο ίδιος όμως προσπάθησε να κάνει όσο πιο ευχάριστη γινόταν την ατμόσφαιρα ανάμεσα στους δυο τους, κάτι που κατάφερε σε μεγάλο βαθμό.
Κατά την έξοδό τους από το εστιατόριο, οι φωτογράφοι καραδοκούσαν, βγάζοντας την είδηση ότι ο Burton και η Taylor ήταν και πάλι μαζί, κάτι που ο Bozzacchi μετά λύπης διέψευσε.

"Από την πρώτη στιγμή που γνωρίστηκαν μέχρι τη στιγμή που χώρισαν, οι δυο τους έζησαν μία από τις σπουδαιότερες ιστορίες αγάπης", γράφει ο Bozzacchi στο βιβλίο. "Απλά μερικές φορές, η ιστορία αποσκοπεί να πάρει το καλύτερο από τους ανθρώπους".

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.