CELEBRITIES

Η Meryl Streep και ο ακροδεξιός καλλιτέχνης πίσω από τις αφίσες που γράφουν "Ήξερε"


Αφροδίτη Σακκά

21 Δεκεμβρίου 2017

000-v66ca.jpg

O Sabo, ένας πρώην ναυτικός που θεωρεί την αριστερά "διαταραχή", δήλωσε στη Guardian τη Τετάρτη, πως έφτιαξε τις αφίσες που δείχνουν τη Streep με μία κόκκινη γραμμή στα μάτια και το κείμενο "Ήξερε", μία αναφορά στις κατηγορίες πως είχε γνώση για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις του Weinstein.

Πάνω από 10 αφίσες κατέκλυσαν τους δρόμους του LA, συμπεριλαμβανομένου αυτού κοντά στο σπίτι της Streep, κοντά στα κεντρικά γραφεία του Screen Actors Guild-American Federation of Television and Radio Artists και κοντά στο studio της 20th Century Fox.

Ο Sabο έχει αποκαλεσθεί η "ακροδεξιά" εκδοχή του Banksy. Ισχυρίζεται πως οι Ρεπουμπλικάνοι είναι οι νέοι punks και ζει πουλώντας εμπρηστικά έργα τέχνης σε συντηρητικά events και μέσω του site του, ενώ συνεργάζεται και με τον Milo Yiannopoulos.

Ο Sabo είπε πως δεν γνωρίζει αν όντως η Streep κάλυπτε τις πράξεις του Weinstein όλα αυτά τα χρόνια. "Δεν ήμουν σε ένα δωμάτιο μαζί της. Δεν μπορώ να πω 100%. Αλλά νομίζω πως όλοι το ήξεραν στην βιομηχανία του κινηματογράφου. Πιστεύω πως ήξερε. Μπορεί να παρείχε στον Weinstein με φρέσκο κρέας."

Η καμπάνια με τις αφίσες συνεχίζει σε μία θυελλώδη εβδομάδα για τη Streep, που κατηγορήθηκε από τη συνάδελφό της, Rose McGowan -την οποία είχε βιάσει ο Weinstein-, για σιωπή και υποκρισία.

Η McGowan κατηγόρησε τη Streep σε ένα tweet που πλέον έχει διαγραφεί, με αφορμή τα δημοσιεύματα πως οι γυναίκες θα φορέσουν μαύρα ρούχα στις Χρυσές Σφαίρες του ερχόμενου μήνα ως ένδειξη αλληλεγγύης για τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Η Streep, που είχε συνεργαστεί με τον Weistein σε πολλές ταινίες και μία φορά είχε αναφερθεί σε εκείνον ως "Θεό", αστειευόμενη, αρνήθηκε πως είχε γνώση για τις κατηγορίες των βιασμών, επιθέσεων και παρενοχλήσεών του -κατηγορίες που οι New York Times και ο New Yorker έκαναν δημόσιες τον Οκτώβριο.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.