CELEBRITIES

Michael Schumacher: 4 χρόνια από το ατύχημα που σόκαρε τον πλανήτη


29 Δεκεμβρίου 2017

000-mvd6461944.jpg

Ο Schumacher, στην πτώση του, χτύπησε το κεφάλι του σε βράχο και διακομίστηκε σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο. Ο άνθρωπος που κατάφερε να κάνει την Formula τόσο δημοφιλή σε όλο τον πλανήτη και το όνομά του να είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα στον κόσμο, πάλευε για την ζωή του. Το ότι δεν σκοτώθηκε επί τόπου το χρωστάει στο κράνος του, είπαν τότε οι γιατροί.

Κανείς δεν ήξερε εκείνη την στιγμή -αλλά και για πολύ καιρό ακόμα- αν ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα ζούσε. Μετά τις πληροφορίες των πρώτων ημερών, η ενημέρωση για την υγεία του Schumacher όλο και ελαττώνονταν.

Τον Απρίλιο του 2014 οι γιατροί ανακοινώνουν πώς υπάρχουν «ενδείξεις συνείδησης και αφύπνισης» ενώ δύο μήνες αργότερα, ανακοινώνεται πώς ο παγκόσμιος πρωταθλητής έχει βγει από το τεχνητό κώμα και έχει διακομισθεί σε νοσοκομείο της Λωζάνης για να συνεχίσει την αποθεραπεία του. Τον Σεπτέμβρη της ίδιας χρονιάς, μεταφέρεται στο σπίτι του για να συνεχίσει την αποκατάστασή σου.

Σχεδόν έναν χρόνο αργότερα, τον Μάιο του 2015 η εκπρόσωπος της οικογένειας Schumacher δήλωσε ότι η υγεία του βελτιώνεται αργά και σταθερά ενώ τον Σεπτέμβριο του 2016 ο δικηγόρος του Schumi δηλώνει πως ο Γερμανός πρωταθλητής δε μπορεί να περπατήσει. Αφορμή για τις δηλώσεις αυτές στάθηκε, ένα δημοσίευμα του περιοδικού «Bunte», το οποίο ισχυριζόταν τον Δεκέμβριο του 2015 ότι ο Michael μπορούσε να περπατήσει ξανά.

Η οικογένεια κινήθηκε νομικά εναντίον του περιοδικού ενώ ο δικηγόρος τους δήλσωσε πώς ο Schumacher του δεν μπορεί να σταθεί όρθιος ούτε καν με τη βοήθεια των θεραπευτών του, ενώ κατηγόρησε το περιοδικό ότι έδινε «ψεύτικη ελπίδα» στους θαυμαστές του. Από τότε μέχρι και σήμερα μόνο 2 επίσημες δηλώσεις έχει κάνει η οικογένεια μέσω των εκπροσώπων της και αυτές δεν αφορούν την εξέλιξη της υγείας του αλλά την απόφαση της οικογένειας να προστατευθεί η ιδιωτική ζωή του Schumacher από το κοινό.

Στη διάρκεια της εξαιρετικής καριέρας του ο 49 χρονος Γερμανός «πιλότος» της F1 - (θα γίνει 49 στις 3 Ιανουαρίου), κατέκτησε επτά πρωταθλήματα οδηγών, με αποτέλεσμα να είναι πρώτος και μάλιστα με διαφορά στη σχετική λίστα. Επίσης, κατέχει το ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες στη Formula 1 με 91, πήρε και 68 «pole position», επίδοση που αποτελούσε ρεκόρ μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου 2017 ενώ κατέχει και το ρεκόρ για τις περισσότερες παρουσίες στο βάθρο των νικητών, αφού πλασαρίστηκε 155 φορές στην καριέρα του στην πρώτη τριάδα ενός αγώνα.

Οι φαν του συνεχίζουν να τον αγαπούν, να αναζητούν νέα του ενώ κρύβουν μέσα τους για πάντα την ελπίδα να τον δουν ξανά υγιή και χαρούμενο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.