CELEBRITIES

Γιατί η βασίλισσα Ελισάβετ δεν έχει επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα


17 Μαρτίου 2018

abaca-550709-004.jpg

Την απάντηση έχει δώσει εδώ και καιρό ο ιστορικός και ειδικευμένος στη βασιλεία Hugo Vickers ο οποίος πιστεύει ότι ο σνομπισμός της Ελισάβετ προς τη χώρα μας έχει να κάνει με την άσκημη κατάληξη του βασιλικού θεσμού στην Ελλάδα, που επηρέασε και τον Φίλιππο, ο οποίος μάλλον δεν το ξεπέρασε ποτέ.

Διαβάσετε εδώ: Η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε μία εμφάνιση-έκπληξη στο front row του Fashion Week

Όπως αναφέρει ο ιστορικός το 1922 όταν ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν μωρό η οικογένεια του αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Συγκεκριμένε εξορίστηκε όλη η οικογένεια και κατέφυγε στη Γαλλία όπου όλα τα μέλη της άλλαξαν το επώνυμό τους. Επίσης ο πατέρας του Φίλιππου παραλίγο να οδηγηθεί στο εκτελεστικό απόσπασμα λόγω των ευθυνών που είχε για τη Μικρασιατική Καταστροφή, γεγονός που μάλλον έκανε το Φίλιππο να μη συμπαθεί ιδιαίτερα τη χώρα μας και αυτό σίγουρα επηρέασε και τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Όμως παρόλο που οι περισσότεροι εκτιμούσαν ότι η βασίλισσα δεν θα λάβει ποτέ επίσημη πρόσκληση από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, έσφαλαν, αφού αυτή η εκτίμηση αποδείχθηκε εν μέρη λανθασμένη. Και αυτό γιατί ο Προκόπης Παυλόπουλος μπορεί να μην προσκάλεσε την Ελισάβετ, όμως προσκάλεσε τον πρίγκιπα Κάρολο και την Καμίλα οι οποίοι θα επισκεφθούν επίσημα τη χώρα μας στις 7 Μαΐου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.