Τρελή, χοντρή, άσχημη, πόρνη, σκύλα; Ε, όχι!

Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018
20181012_zaa_a123_079.jpg

Η λέξη «τρελή» είναι ίσως η πιο συχνή ταμπέλα που οι περισσότεροι άνδρες θα κολλήσουν σε μία γυναίκα, προσπαθώντας να ερμηνεύσουν μία-στα δικά τους μάτια-, ανεξήγητη συμπεριφορά της. Ακόμη και ο ίδιος ο πλανητάρχης, Ντόναλντ Τραμπ, κάθε φορά που στριμώχνεται από μία γυναίκα που τον ξεμπροστιάζει δημοσίως, το πιο συχνό επιχείρημά του είναι: «Αυτή είναι τρελή!».

Σύμφωνα με έρευνες, η λέξη «τρελή» είναι μία από τις πέντε που χρησιμοποιούν συχνότερα οι άνδρες, ώστε να απαξιώσουν μία γυναίκα. Οι υπόλοιπες τέσσερις είναι: Χοντρή. Ασχημη. Πόρνη. Σκύλα.

Η 37χρονη ηθοποιός Νάταλι Πόρτμαν, όπως αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα, αποφάσισε να πάρει θέση. Μιλώντας σε ειδική εκδήλωση του περιοδικού Variety, είπε χαρακτηριστικά: «Βάλτε τέλος στην ανόητη ρητορική ότι μία γυναίκα είναι τρελή ή δύσκολη. Αν κάποιος άνδρας σάς πει ότι μία γυναίκα είναι τρελή ή δύσκολη, ρωτήστε τον «Τι κακό της έκανες για να σου φερθεί έτσι;». Η λέξη «τρελή» είναι σαν μυστικός κώδικας που χρησιμοποιούν οι άνδρες κάθε φορά που θέλουν να απαξιώσουν μία γυναίκα».

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ