CELEBRITIES

«Ωραία της ημέρας», ετών 75: Η Catherine Deneuve με δικά της λόγια


22 Οκτωβρίου 2018

20140830_zaf_z19_119.jpg

«Εχω δεχτεί κριτική επειδή δεν είμαι φεμινίστρια. Να θυμίσω ότι ήμουν μία από τις 343 “τσούλες” μαζί με την Μαργκερίτ Ντιράς και την Φρασουάζ Σαγκάν που υπέγραψα το μανιφέστο “Εχω κάνει έκτρωση” που είχε γράψει η Σιμόν ντε Μποβουάρ; Η έκτρωση ήταν έγκλημα που επέσυρε φυλάκιση εκείνη την εποχή. Γι’ αυτό θα ήθελα να πω στους ρατσιστές και τους συντηρητικούς κάθε είδους που θεώρησαν στρατηγική κίνηση να με υποστηρίξουν, πως δεν μπορούν να με κοροϊδέψουν. Δεν θα έχουν ούτε την ευγνωμοσύνη μου, ούτε τη φιλία μου. Το αντίθετο. Είμαι μία ελεύθερη γυναίκα και θα έτσι θα μείνω. Χαιρετώ αδελφικά όλα τα θύματα των βδελυρών πράξεων που μπορεί να ένιωσαν προσβεβλημένες από την επιστολή που δημοσιεύθηκε στην Le Monde. Είναι σε αυτές και μόνο σε αυτές που ζητώ συγγνώμη».

Με δηλωσή της στην εφημερίδα Libération, η Κατρίν Ντενέβ απαντούσε στις 15 Ιανουαρίου του 2018 στην κατακραυγή που προκάλεσε η υπογραφή της στην ανοιχτή επιστολή που δημοσίευσε η Le Monde μία εβδομάδα πριν και η οποία υπεγράφη από 100 Γαλλίδες ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες και συγγραφείς. Η Ντενέβ ζητούσε συγγνώμη από τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης, υποστηρίζοντας πως η επιστολή δεν έλεγε σε κανένα σημείο της πως τα εγκλήματα αυτά είναι αποδεκτά. Ωστόσο, είχε παραμείνει πιστή στη θέση της για ένα κόσμο που δεν θα καταδικάζει και δεν θα λογοκρίνει επειδή ένα hashtag τού δίνει το δικαίωμα (αναφερόταν στο hashtag #Balancetonpork – Κάρφωσε το Γουρούνι Σου που ήταν αυτό που χρησιμοποιήσαν οι γυναίκες στη Γαλλία, ως γαλλική εκδοχή του #MeToo).

Διαβάστε τη συνέχεια στο Protagon

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.