CELEBRITIES

Scorsese: Η ζωή στα 76, ο Fellini και τα ιταλικά εστιατόρια


17 Νοεμβρίου 2018

20181022_zaf_z19_440.jpg

«Το πρώτο φιλμ του Φελίνι που είδα ήταν το “Λα Στράντα” αλλά το τέλος από τις “Νύχτες της Καμπίρια” είναι εξαίσιο, μια πνευματική αναγέννηση. Τον Φελίνι τον συνάντησα κάποιες φορές στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Επρόκειτο να γυρίσουμε ένα ντοκιμαντέρ μαζί, κατά τα δικά του πρότυπα, σχετικά με τον κινηματογράφο, αλλά πέθανε (το 1993). Αυτό που μου έμαθε είναι ότι πρέπει πάντα να αναζητάμε σημεία για τα γυρίσματα κοντά σε καλά εστιατόρια, ότι ακόμα και εάν δεν είναι ιδανικά τα μέρη, το σημαντικό είναι να είναι καλό το εστιατόριο».

Αυτά και άλλα πολλά αποκάλυψε το προσφάτως ο Μάρτιν Σκορσέζε, μιλώντας ενώπιον εκατοντάδων φανατικών θαυμαστών του στην Αιώνια Πόλη. Ο δημιουργός ταινιών όπως «Ο Ταξιτζής», το «Οργισμένο Είδωλο», «Τα Καλά Παιδιά» και «Ο Πληροφοριοδότης» βραβεύθηκε για το σύνολο του έργου του στο πλαίσιο της 13ης διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης. Ο 76χρονος (έχει γενέθλια σήμερα, 17 Νοεμβρίου) Αμερικανός, ιταλικής καταγωγής, σκηνοθέτης ανέβηκε στη σκηνή, όντας εμφανώς συγκινημένος, σχεδόν δακρυσμένος, για να παραλάβει το βραβείο του από τον Πάολο Ταβιάνι. «Ο Σκορσέζε ανήκει σε εκείνη την κατηγορία σκηνοθετών που με τα έργα τους μας βοηθάνε να καταλάβουμε ποιοι είμαστε. Έχει μια ασυγκράτητη ενέργεια που ξεχύνεται ποικιλοτρόπως», σημείωσε ο μικρότερος από τους θρυλικούς Αδερφούς του ιταλικού σινεμά, πλέκοντας το εγκώμιο του συναδέλφου του.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Protagon

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.