CELEBRITIES

Ο George Michael και το φάντασμα των «Last Christmas»


25 Δεκεμβρίου 2018

abaca_576649_003_1.jpg

Ηταν Δεκέμβριος του 1984, όταν το βρετανικό ντουέτο «Wham!» κυκλοφορούσε σε σινγκλ το τραγούδι «Last Christmas», που έμελλε να γίνει ο ύμνος των Χριστουγέννων, με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς όλου του κόσμου να το παίζουν ξανά και ξανά, από τα μέσα Νοεμβρίου μέχρι να φύγει και ο τελευταίος καλικάντζαρος, μαζί με τον παλιό χρόνο.

Η γλυκόπικρη αυτή μπαλάντα που μιλά για έναν έρωτα που ξεκινά τα περσινά Χριστούγεννα και λήγει άδοξα τα αμέσως επόμενα, σηματοδοτούσε κάθε χρόνο την έναρξη της εορταστικής περιόδου. Μαζί με τα πρώτα μελομακάρονα στους φούρνους, μαζί με τα πρώτα φωτάκια στα μπαλκόνια, ερχόταν και η αισθαντική φωνή του Τζορτζ Μάικλ να αντηχεί νον-στοπ στο συλλογικό μας ασυνείδητο.

Το τραγούδι κυκλοφόρησε όπως ήταν φυσικό τον Δεκέμβριο, ως εποχικό είδος μακράς αντοχής, αλλά ηχογραφήθηκε μέσα στο κατακαλόκαιρο, τον Αύγουστο του 1984. Μπορεί οι «Wham!» να πλασάρονταν ως μουσικό ντουέτο, στην πραγματικότητα όμως, η περισσότερη δουλειά, αν όχι όλη, γινόταν χάρη στο ασυναγώνιστο ταλέντο του βρετανοκύπριου Τζορτζ Μάικλ. Ο Αντριου Ρίτζλεϊ ήταν περισσότερο διακοσμητικό στοιχείο και αυτό αποδείχτηκε όταν το «γκρουπ» διαλύθηκε το 1986 και ο Μάικλ προχώρησε σε μία θεαματική σόλο καριέρα. 

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.