CELEBRITIES

Η Γαλλίδα συγγραφέας που ντρέπεται για την Catherine Deneuve


10 Απριλίου 2019

abaca-609599-053.jpg

Η Ανί Ερνό είναι μία από τις σημαντικότερες σύγχρονες συγγραφείς της Γαλλίας και έχει βραβευθεί πολλές φορές για τα βιβλία της, συμπεριλαμβανομένου και του σημαντικότατου βραβείου Μαργκερίτ Γιορσενάρ που κέρδισε το 2017 για το συνολικό της έργο. Η έκδοση της αυτοβιογραφίας της «Les années» και στα αγγλικά την έκανε γνωστή σε ένα ευρύτερο κοινό, ενώ το βιβλίο κυκλοφορεί ήδη στα ελληνικά με τίτλο «Τα χρόνια» (εκδόσεις Πάπυρος).

Το όνομά της βρίσκεται στη βραχεία λίστα του διεθνούς βραβείου λογοτεχνίας Man Booker 2019. Σε συνέντευξή της στη βρετανική εφημερίδα Guardian, η 78χρονη συγγραφέας μίλησε γιατί προτίμησε να μην χρησιμοποιήσει την προσωπική αντωνυμία «εγώ» στα απομνημονεύματά της, για το #MeToo, αλλά και για την συμπατριώτισσά της Κατρίν Ντενέβ, που την απογοήτευσε με τη σκληρή της στάση στο ζήτημα της σεξουαλικής κακοποίησης γυναικών.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.