CELEBRITIES

Anna Karina: Η μούσα του Godard που έγινε ένα διαχρονικό beauty icon


The Jennettes

14 Απριλίου 2019

anna_karina.jpg

Αναμφίβολα η Anna Karina είναι ένα beauty icon που συνεχίζει να μας εμπνέει μέχρι και σήμερα με την «αυθόρμητη» κομψότητά της, με το ταλέντο της, την ομορφιά της αλλά και για τη θυελλώδη σχέση που είχε με έναν από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες της εποχής, τον Jean-Luc Godard.

Η Anna Karina ξεχώριζε με τη φινέτσα και το στιλ της και ξεκίνησε τη καριέρα της ως μοντέλο – μισή Γαλλίδα, μισή Δανή – άρχισε δειλά δειλά να κάνει τα πρώτα της βήματα σε διαφημιστικά της εποχής. Μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία των οντισιόν άρχισε να κάνει οντισιόν και για ταινίες.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by jeezvintage (@jeezvintage) on

Αυτό στάθηκε η αφορμή για να συναντήσει τον Jean-Luc Godard. Oι δυο τους γνωρίστηκαν το 1959 όταν η Anna ήταν μόλις 17 ετών και έκανε οντισιόν για την ταινία Breathless. Ο Godard της ζήτησε να κάνει γυμνό και εκείνη, μικρή ακόμα, αρνήθηκε. Αλλά, οι δρόμοι τους ξανασυναντήθηκαν λίγους μήνες αργότερα όταν εκείνος της πρότεινε να πρωταγωνιστήσει στην νέα του ταινία, The Little Soldier.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GFI (@gfi.hair) on

Η ταινία αυτή ήταν και η αρχή της σχέσης τους, αφού από εκεί και έπειτα έγινε μούσα και σύζυγός του. Ο Godard μέσα από τους ρόλους που έδινε στην αγαπημένη του κατάφερε να δημιουργήσει ένα χαρακτήρα και ένα ιδιαίτερο τύπο που ακόμη και σήμερα εμπνέει πολλές γυναίκες. Τα μαλλιά της, το μακιγιάζ της αλλά και το ντυσιμό της είναι σημεία αναφοράς μέχρι και σήμερα στο κόσμο της ομορφιάς και της μόδας. Ειδικά το hair look της αποτέλεσε σήμα κατατεθέν της με πολλές διάσημες της εποχής να θέλουν να τη μιμηθούν. 

Θα λέγαμε ότι η Karina είναι ο ορισμός της γαλλικής φινέτσας και κουλτούρας.

Μετά από τρεις μήνες γυρισμάτων για την ταινία The Little Soldier και κατά τη διάρκεια ενός δείπνου στο οποίο ήταν συγκεντρωμένοι όλοι οι ηθοποιοί της ταινίας, ο Godard έδωσε ένα σημείωμα στην τότε δεσμευμένη Anna λέγοντάς της ότι την αγαπάει και θέλει να συναντηθούν το βράδυ σε ένα καφέ οι δυο τους.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by One (@regisseur) on

Η Anna, αν και δεσμευμένη, παράτησε το ίδιο βράδυ το σύντροφό της και τον συνάντησε. Έκτοτε ξεκίνησε ένας μεγάλος έρωτας, μία ρομαντική σχέση που δημιούργησε και ένα δυνατό κινηματογραφικό ντουέτο που μας εμπνέει ως σήμερα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by William Wilson (@l_embellie_arts) on

Ο Godard ήταν πολύ αφοσιωμένος στη δουλειά του και είχε την τάση να χάνεται για καιρό με αποτέλεσμα η Anna να αισθάνεται ότι η τέχνη είναι πάνω από όλα για εκείνον. Έτσι, η σχέση τους τελείωσε άδοξα περίπου 7 χρόνια μετά, ωστόσο παρέμειναν για πολλά χρόνια φίλοι αφού η αμοιβαία αγάπη τους δεν έσβησε ποτέ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paul Bareham (@revelsender) on

Αυτός ο καλλιτεχνικός έρωτας δημιούργησε μια γυναίκα σύμβολο για το γαλλικό κινηματογράφο αλλά και για όλες τις γυναίκες που θαυμάζουν την ανεπιτήδευτη φινέτσα και την αισθητική της Anna Karina.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.