CELEBRITIES

Harry όπως Diana: Η κίνηση του πρίγκιπα για τον HIV που θύμισε τη μεγάλη δράση της μητέρας του


The Jennettes

18 Νοεμβρίου 2019

Harry όπως Diana: Η κίνηση του πρίγκιπα για τον HIV που θύμισε τη μεγάλη δράση της μητέρας του

Ο πρίγκιπας Harry δημοσίευσε στο Instagram ένα αφυπνιστικό βίντεο με αφορμή την Εβδομάδα ελέγχου και πρόληψης του HIV. Ο Δούκας του Sussex συζήτησε με τον παίκτη του rugby, Gareth Thomas, που είναι οροθετικός, προκειμένου να δώσει ένα τέλος στο στίγμα γύρω από την ασθένεια, ενθαρρύνοντας παράλληλα, το κοινό να κάνει εξετάσεις με σκοπό την πρόληψη του ιού. 

Στο βίντεο, το οποίο μοιράστηκαν ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex, ο Gareth εξηγεί το περιπετειώδες ταξίδι της υγείας του, ενώ όπως αναφέρει: «Φοβόμουν πολύ να μάθω ότι είμαι οροθετικός επειδή δεν ήξερα τι σημαίνει να είσαι οροθετικός. Όταν έμαθα, συνειδητοποίησα ότι η πρόληψη σώζει ζωές. Όσο πιο γρήγορα γίνεται η διάγνωση, τόσο πιο γρήγορα επιστρέφεις στην κανονικότητα σου». 

Το βίντεο μας θύμισε το έμπρακτο ενδιαφέρον της πριγκίπισσας Diana για τα άτομα με HIV, η οποία έθιξε για πρώτη φορά, ανοιχτά το θέμα τον Απρίλιο του 1987.

Το βίντεο του πρίγκιπα Harry, συνοδεύεται από τη λεζάντα, «Ας δώσουμε ένα χεράκι στον HIV», παρουσιάζοντας μεγάλο ενδιαφέρον, κυρίως μέσα από το παρακάτω μήνυμα, «Ένας στους 14 ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει τον ιό του HIV χωρίς να το γνωρίζει. Κάντε τον έλεγχο και πείτε να κάνουν το ίδιο και οι γύρω σας. Ας βοηθήσουμε όλοι για την εξάλειψη του στίγματος». 

Δείτε ακόμη: Η Meghan Markle φοράει το πιο κλασσικό little black dress

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.