Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Μεγάλωσα με τον Cobe, αυτός με ενέπνευσε, είναι από τους λόγους που παίζω μπάσκετ κι είμαι σήμερα εδώ»

The Jennettes
Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020

Φανερά επηρεασμένος από τον χαμό του Cobe Bryant, μίλησε στις κάμερες ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μετά την προπόνησή του.

Ο Έλληνας μπασκετμπολίστας μίλησε πολύ συγκινημένος μετά την απώλεια του αδικοχαμένου μπασκετμπολίστα. «Ο καθένας αντιμετωπίζει την τραγωδία με τον δικό του τρόπο... Έζησα μια τραγωδία πριν από μερικά χρόνια με τον πατέρα μου. Δεν βγήκα να μιλήσω καθόλου γι' αυτό. Το μόνο που μπορώ να πω ότι έχω επηρεαστεί πολύ από αυτό. Η χθεσινή μέρα ήταν φριχτή για όλους. Για το μπάσκετ, για όλους. Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του, στη Βανέσα και τα παιδιά που έμειναν πίσω. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσευχηθούμε για αυτούς. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προσευχηθώ.

Το μεγαλείο του ως μπασκετμπολίστας και ως άνθρωπος εκτός γηπέδου. Είχε αυτό το χάρισμα, νομίζω ότι άγγιξε πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, την οικογένεια μου, τόσους που δεν είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν. Δεν έχω να πω πολλά. Απλώς να καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι η ζωή η οικογένεια. Δεν ξέρω τι να πω, προσπαθώ να το αντιμετωπίσω, είμαι άνθρωπος. Όλοι το αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο. Θυμάμαι τις κουβέντες μας, αλλά δεν θέλω να πω τι λέγαμε. Με άλλαξε, άλλαξε το ποιος είμαι».

Ο πρώτος αγώνας που είδα ποτέ ήταν ανάμεσα στους Lakers και τους Celtics. Ήταν τρομερός. Μεγάλωσα με τον Cobe, αυτός με ενέπνευσε. Είναι ένας από τους λόγους που παίζω μπάσκετ κι είμαι σήμερα εδώ. Αυτό. Όταν φύγω, αν έχω καταφέρει να επηρεάσω τη ζωή των ανθρώπων όπως ο Cobe, θα είναι ευλογία για μένα. Με ενέπνευσε να μην φοβάμαι, να μην με ενδιαφέρει τι λέει ο κόσμος και να κάνω τη δουλειά μου, να είμαι χαμογελαστός, να θυσιάσω πολλά για να πετύχω. Η οικογένειά σου ξέρει τι σημαίνει αυτό που κάνεις, ότι αγαπάς το παιχνίδι», είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, τονίζοντας παράλληλα πως δεν θέλει να γίνονται συγκρίσεις με τον ίδιο και τον Cobe γιατί: «ακόμη δεν είμαι καν κοντά στο επίπεδο του Cobe Bryant», είπε φανερά συγκινημένος.

Δείτε ακόμη: 8 + 1 φωτογραφίες που μαρτυρούν την ανεκτίμητη αξία της αγάπης του πατέρα