CELEBRITIES

Oscars 2020: Τα αστέρια που έγραψαν ιστορία - Από την Katharine Hepburn στη Meryl Streep


The Jennettes

9 Φεβρουαρίου 2020

Oscars 2020: Τα αστέρια που έγραψαν ιστορία - Από την Katharine Hepburn στη Meryl Streep

Kάθε χρόνο, όπως είναι αναμενόμενο άλλωστε, οι προβολείς στην τελετή απονομής των βραβείων Oscar, πέφτουν στους ηθοποιούς.

Ανάμεσα στους δεκάδες ηθοποιούς που έχουν πάρει στο σπίτι τους το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο, υπάρχουν και αυτοί που έχουν αφήσει το δικό τους αποτύπωμα στο θεσμό, έχουν γράψει τη δική τους μεγάλη ιστορία στον κινηματογράφο και μέσα και από τα Oscars είχαν και έχουν τη δική τους επιρροή στην κινηματογραφική βιομηχανία του Hollywood.

Το απίστευτο ρεκόρ της Katharine Hepburn

Η βραβευμένη με τέσσερα Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου Katharine Hepburn, αποτελεί έναν από τους θρύλους του σινεμά. Κέρδισε Όσκαρ για τις ταινίες «Χρυσή Λίμνη», «Το Ξημέρωμα της Δόξας», «Μάντεψε Ποιος θα ‘ρθει το Βράδυ», «Το Λιοντάρι του Χειμώνα».

Christopher Plummer, o γηραιότερος που κερδίζει Oscar

O star του "Sound of Music", Christofer Plummer αποτελεί τον γηραιότερο ηθοποιό που κέρδισε Όσκαρ. Βραβεύτηκε για το "Beginners".

Το φαινόμενο Meryl Streep

H Meryl Streep θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και φαινόμενο για το αμερικανικό σινεμά, καθώς έχει τα πρωτεία στις υποψηφιότητες Όσκαρ, με 21 προτάσεις, ενώ έχει 32 υποψηφιότητες για τη Χρυσή Σφαίρα, κερδίζοντας οκτώ.

Kathryn Bigelow, η πρώτη που "έσπασε" την αλυσίδα

Η Kathryn Bigelow κατάφερε να είναι υποψήφια για την καλύτερη σκηνοθεσία το 2010 για το "The Hurt Locker". Η νίκη της σημάδεψε την πρώτη φορά που "έσπασε" η αλυσίδα σε μια ομάδα που κυριαρχούσαν μέχρι τότε μόνο άνδρες.

Δείτε ακόμη: Τα ωραιότερα φορέματα των Oscars όλων των εποχών

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.