CELEBRITIES

Ο Leonardo DiCaprio μιλάει για τα τρία πράγματα που θα εξαλείψουν τον ρατσισμό


The Jennettes

6 Ιουνίου 2020

Ο Leonardo DiCaprio μιλάει για τα τρία πράγματα που θα εξαλείψουν τον ρατσισμό

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Leonardo DiCaprio κάνει δημόσιο πολιτικό λόγο ή περνά σε ακτιβιστικές ενέργειες. Ο διάσημος ηθοποιός έκανε την πρώτη, λιτή αλλά μεστή, δήλωση για τη θέση του απέναντι στο ρατσισμό και την άνιση μεταχείριση των Αφροαμερικανών συμπολιτών του, στηρίζοντας το κίνημα #BlackLivesMatter.

Με ένα ποστ στο Instagram με τίτλο «Δεσμεύομαι να ακούω, να διδάσκομαι και να περνώ σε πράξεις», ο DiCaprio τόνισε το μεγάλο πρόβλημα της λευκής ανωτερότητας: «δεν λύθηκε ποτέ το ρατσιστικό πρόβλημα, κι αν είχαμε δώσει προσοχή, αν είχαμε σταματήσει να μιλάμε κι ακούγαμε, αν είχαμε σταματήσει να έχουμε άποψη κι ακούγαμε, θα ξέραμε ότι δεν λύθηκε ποτέ το ρατσιστικό πρόβλημα. Τρία δυνατά ρήματα λοιπόν: ακούω, διδάσκομαι, πράττω».

https://instagram.com/p/CBCMH0HlGZL/

Και συνέχισε: "Θα αφιερωθώ στο να βρούμε τρόπο να σταματήσουμε την ανισότητα των δικαιωμάτων της Μαύρης Αμερικής, μία ανισότητα που υφίσταται εδώ και πάρα πολύ καιρό. Θα στηρίξω ανθρώπους, οργανισμούς και συνασπισμούς που δεσμεύονται το ίδιο για να φέρουμε τη μεγάλη αλλαγή. Στηρίζω με δωρεές τους παρακάτω οργανισμούς. Παρακαλώ, ακολουθήστε τους και παρακολουθήστε το έργο τους".

Ο DiCaprio ανάρτησε και μια λίστα με οργανισμούς, όπως τους Colour of Change, Fair Fight Initiative, Εqual Justice Initiative και φυσικά τον NAACP.

Δείτε ακόμη: 5+1 φωτογραφίες που δείχνουν τη φιλία σε διάφορα μέρη του κόσμου

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.