CELEBRITIES

Tα περίτεχνα παπούτσια που φορούσε η βασίλισσα Ελισάβετ στη στέψη της έκρυβαν ένα μυστικό


8 Ιουνίου 2020

Tα περίτεχνα παπούτσια που φορούσε η βασίλισσα Ελισάβετ στη στέψη της έκρυβαν ένα μυστικό

Στις 2 Ιουνίου 1953, η 27χρονη τότε Ελισάβετ στέφθηκε Βασίλισσα στο Αβαείο του Γουέστμινστερ. Για τη στέψη της πριν από 67 χρόνια, η τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ φορούσε παραμυθένια παπούτσια στολισμένα με πραγματικά ρουμπίνια.

Τα κατά παραγγελία παπούτσια, σχεδιασμένα από τον Γάλλο υποδηματοποιό Roger Vivier, ήταν φτιαγμένα για μια αληθινά μεγαλοπρεπή εμφάνιση. 

Φορώντας ένα λευκό σατέν φόρεμα με περίτεχνα χρυσά και ασημένια κεντήματα, σχεδιασμένο από τον Norman Hartnell, μία μοβ μεταξωτή βελούδινη κάπα, διακοσμημένη με γούνα από ερμίνα και κεντημένη με χρυσό και ενώ άλλαξε τουλάχιστον τρία στέμματα, η νεαρή βασίλισσα ήταν το δίχως άλλο εκθαμβωτική.

Tα παπούτσια ήταν μια συνεργασία μεταξύ του Roger Vivier και των Βρετανών υποδηματοποιών Delman Ltd. Κατασκευασμένα σε χρυσό μαλακό δέρμα με τα τακούνια να καλύπτονται με ρουμπίνια, ο σχεδιασμός τους κρατήθηκε μυστικός. Πρόσφατα, ο οίκος αποφάσισε να επανακυκλοφορήσει το θρυλικό σχέδιο.

Τα παπούτσια είναι διαθέσιμα σε ροζ, μαύρο και το αυθεντικό χρυσό χρώμα και κοστίζουν περίπου 1.995 δολάρια, δίνοντας στους θαυμαστές της βασίλισσας Ελισάβετ, μια σπάνια ευκαιρία να αποκτήσουν ένα κομμάτι της βασιλικής ιστορίας.

 

https://instagram.com/p/CA7NvSHnx0p/?

Το design ήταν εμπνευσμένο από τα στρογγυλά διακοσμητικά παράθυρα με βιτρό του Καθεδρικού ναού Chartres στη Γαλλία, ενώ ο Vivier ενσωμάτωσε ένα μοτίβο με άνθη ίριδας για να ταιριάξει με το αυτοκρατορικό στέμμα.

https://instagram.com/p/B9O_tqXIUyN/?


Η μονάρχης ακολουθούσε μια παράδοση της μητέρας της, η οποία φορούσε επίσης παπούτσια Roger Vivier στη στέψη του συζύγου της Βασιλιά Τζορτζ το 1937, για αυτό και εμπιστεύτηκε τη γαλλική εταιρία.

Υπήρχε ωστόσο, ένα μυστικό χαρακτηριστικό για να την βοηθήσουν να παραμείνει άνετη κατά τη διάρκεια της τρίωρης τελετής. Η βασίλισσα ζήτησε από τον σχεδιαστή να τοποθετήσει μια αόρατη πλατφόρμα για στήριξη καθώς ήξερε ότι θα στεκόταν όρθια για πολλές ώρες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.