CELEBRITIES

Valentina Sampaio: Tο πρώτο transgender μοντέλο που εμφανίζεται στο Sports Illustrated καταρρίπτει κάθε στερεότυπο


11 Ιουλίου 2020

Valentina Sampaio: Tο πρώτο transgender μοντέλο που εμφανίζεται στο Sports Illustrated καταρρίπτει κάθε στερεότυπο

Εδώ και 56 χρόνια το swimsuit issue του Sports Illustrated, αντανακλά τα σύγχρονα πρότυπα της ομορφιάς. Από την Tyra Banks, που ήταν το πρώτο μαύρο μοντέλο που πόζαρε στο εξώφυλλο το 1997, μέχρι την Ashley Graham που έγινε το πρώτο curvy μοντέλο, δύο δεκαετίες μετά και τη Halima Aden, που εμφανίστηκε με hijab το 2019, το περιοδικό άλλαξε τους κανόνες και κατέρριψε κάθε στερεότυπο. Φυσικά οι καριέρες αυτών των γυναικών απογειώθηκαν.

Για το επερχόμενο τεύχος του, το Sports Illustrated το κάνει και πάλι. Η Valentina Sampaio είναι το πρώτο transgender μοντέλο που θα εμφανιστεί στις σελίδες του. Η 23χρονη την περασμένη χρονιά πόζαρε και για την καμπάνια της Victoria’s Secret και μετρά την μία σπουδαία συνεργασία μετά την άλλη.

Η Valentina Sampaio είναι το πρώτο transgender μοντέλο που εμφανίζεται στο Sports Illustrated

"Ένιωσα τόσα πολλά συναισθήματα όταν άκουσα τα νέα" είπε η Sampaio στο People. "Ήταν σουρεάλ, το να είμαι στο swim issue του SI ήταν σίγουρα στη bucket list της καριέρας μου. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Προέρχομαι από το περιθώριο και το να βρίσκομαι σε ένα τόσο iconic περιοδικό που αγκαλιάζει και γιορτάζει τη διαφορετικότητα, μου αλλάζει τη ζωή."

Τη φωτογράφιση έκανε η Josie Clough στο Scrub Island.

"Η δύναμη του πνεύματός της και η ανιδιοτέλειά της πρέπει να αναγνωριστούν. Είμαι πολύ περήφανος που επέλεξε να στείλει το μήνυμα της ελπίδας και της αποδοχής μέσα από το SI” λέει o MJ Day, editor της έκδοσης.

Η Sampaio έχει παλέψει για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας: "Κάθε προσωπική μου επιτυχία είναι ένα βήμα μπροστά για ολόκληρη την κοινότητα. Είμαι πολύ ευγνώμων απέναντι στο θεό και σε όσους με βοήθησαν στην πορεία μου μέχρι τώρα. Χαίρομαι για τις προκλήσεις που διαμόρφωσαν τη διαδρομή μου άμεσα ή έμμεσα. Έκαναν το σήμερα δυνατό. Δεσμεύομαι να συνεχίσω να σπάω το κατεστημένο ώστε να μπορέσω κάποια μέρα να φτιάξω ένα πιο εύκολο μονοπάτι για τους άλλους. Είμαστε εδώ και πάντα θα είμαστε.”

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.