CELEBRITIES

Ο πρίγκιπας Harry μίλησε για την παραπληροφόρηση των social media σχετικά με την κατάληψη του Καπιτωλίου


The Jennettes

24 Ιανουαρίου 2021

Ο πρίγκιπας Harry μίλησε για την παραπληροφόρηση των social media σχετικά με την κατάληψη του Καπιτωλίου

Ο Πρίγκιπας Harry έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ειδικά μετά τη σχέση του με την Meghan Markle. Επομένως, μπορεί να καταλάβει καλύτερα από τον καθένα τον αντίκτυπο τους. Πριν από λίγες μέρες αποφάσισε να μιλήσει και να επιστήσει την προσοχή γύρω από τον ενεργό ρόλο των social media στην εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου, την κατάληψη του Καπιτωλίου και την κατάλυση της Δημοκρατίας.

Ο ίδιος σε συνέντευξη του στη Fast Company είπε: «Έχουμε δει ξανά και ξανά τι συμβαίνει όταν παραβλέπεται το πραγματικό κόστος της παραπληροφόρησης. Δεν υπάρχει τρόπος να το υποτιμήσουμε αυτό. Υπήρξε μια κυριολεκτική επίθεση κατά της δημοκρατίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, που οργανώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο είναι ένα ζήτημα βίαιου εξτρεμισμού.»

Προσθέτοντας, «Είναι ευρέως αναγνωρισμένο ότι τα κοινωνικά μέσα έπαιξαν ρόλο στη γενοκτονία στη Myanmar και χρησιμοποιήθηκαν ως όχημα για την υποκίνηση βίας εναντίον των Rohingya, το οποίο είναι ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και στη Βραζιλία, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρείχαν έναν αγωγό για παραπληροφόρηση που τελικά έφερε καταστροφή στον Αμαζόνιο, που είναι ένα περιβαλλοντικό και παγκόσμιο ζήτημα υγείας. Κατά κάποιον τρόπο, η λήψη μιας κατά κύριο λόγο μη παρεμβατικής προσέγγισης των προβλημάτων για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα είναι από μόνη της άσκηση εξουσίας.»

Ο Harry δήλωσε επίσης τη στήριξη του στην απόφαση που πήραν οι πλατφόρμες του Twitter, του Facebook και του YouTube να μπλοκάρουν ή να περιορίσουν τους λογαριασμούς του Donald Trump στην προσπάθεια τους να αποτρέψουν οποιοδήποτε άλλο περιστατικό βίας ή την υποκίνηση του. «Με ενθαρρύνουν και αισθάνομαι βαθιά ευγνώμων για τους ανθρώπους που δουλεύουν – ή έχουν δουλέψει- μέσα σε αυτές τις πλατφόρμες και διάλεξαν να μιλήσουν ενάντια στο μίσος, στην βία, στις διακρίσεις και στην σύγχυση που επικρατεί.» Συνέχισε μιλώντας για το πως η αναλήθεια που κυκλοφορεί με τόση ευκολία στα μέσα αυτά δημιουργεί κρίσεις σε πολλούς τομείς της ζωής μας και τόνισε πως ήρθε η ώρα να αφήσουμε αυτήν την εποχή οριστικά πίσω μας. 

Όσον αφορά την προσωπική του εμπειρία με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεκαθάρισε πως η οπτική του γι’ αυτά άλλαξε κατά πολύ μετά την συνεχή παρενόχληση που δέχτηκαν εκείνος και η σύζυγός του με αγωγό αυτά. Ο ίδιος σοκαρίστηκε για το πως η ιστορία της Meghan διαστρεβλώθηκε και αποτέλεσε την σαθρή βάση για όλο αυτό που ακολούθησε. Αυτή η εμπειρία όμως τους οδήγησε να αφουγκραστούν άλλους ανθρώπους σε πιο ευάλωτες θέσεις από εκείνους για το πώς επηρεάζονται από τα social media και πόση ανάγκη έχουν για πραγματική ενσυναίσθηση και υποστήριξη. Κι αυτό είναι κάτι που εναπόκειται στη θετική πλευρά των μέσων αυτών καθώς δεν αρνείται ότι βοηθούν στην ανθρώπινη επαφή και στη δημιουργία χρήσιμων κοινοτήτων. 

Τέλος, σχολίασε τους τίτλους που βγήκαν πρόσφατα για την αποχή του ζευγαριού από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας πως τους φάνηκε περίεργο αφού εδώ και περίπου 10 μήνες δεν διατηρούν λογαριασμό σε καμία πλατφόρμα και θα επιστρέψουν σε αυτά όταν το νιώσουν σωστό για εκείνους.

Δείτε ακόμη: 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.