VIDEO

Κορίτσια και γυναίκες σε όλη την Αμερική βλέπουν την ορκωμοσία της Kamala Harris στο πιο συγκινητικό video των ημερών


The Jennettes

24 Ιανουαρίου 2021

Κορίτσια και γυναίκες σε όλη την Αμερική βλέπουν την ορκωμοσία της Kamala Harris στο πιο συγκινητικό video των ημερών

Το Girl Up, μία πρωτοβουλία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την νεολαία και την ισότητα των φύλων σε συνεργασία με την Refinery29 και την Ogilvy δημοσίευσαν ένα video με κορίτσια από όλη την Αμερική να βλέπουν την ορκωμοσία της Kamala Harris στις 20 Ιανουαρίου 2021. 

Η ημερομηνία αυτή θα μείνει στην ιστορία καθώς ανέτρεψε πολλά δεδομένα και έσπασε στερεότυπα της συντηρητικής Αμερικής. Όλοι είδαμε στους δέκτες μας την πρώτη γυναίκα, την πρώτη μαύρη γυναίκα και την πρώτη μαύρη γυναίκα με ασιατικές ρίζες να ενσαρκώνονται στο πρόσωπο της Harris, αναλαμβάνοντας τη θέση της Αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Με μετανάστες γονείς με καταγωγή από την Τζαμάικα και την Ινδία χάραξε τον δρόμο για κάθε κορίτσι που ονειρεύεται, και χάρη σε αυτήν, δεν θα φοβάται πια να κυνηγήσει τα όνειρα του γιατί πολύ απλά θα ξέρει, ανεξάρτητα με το τι της λένε, ότι είναι ικανή και μπορεί να τα πετύχει. 

Αυτή η μεγαλειώδης αίσθηση δεν ήταν εύκολο να περιγραφεί με λέξεις και έτσι αποφάσισαν να την αποτυπώσουν για πάντα και να την μοιραστούν με τον κόσμο μέσα από τις εικόνες των προσώπων αυτών που θα διαμορφώσουν το μέλλον. Το video φέρει τον τίτλο «Today we rise» και δείχνει μικρά και μεγάλα κορίτσια του «Νέου Κόσμου» να παρακολουθούν τη στιγμή που η Ανώτατη δικαστής Sonia Sotomayor, η πρώτη Λατίνα γυναίκα που υπηρετεί το ανώτατο δικαστήριο των Η.Π.Α, ορκίζει την Harris ώστε να αναλάβει τη νέα της θέση. 

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, που στόχο έχει να δείξει τον αντίκτυπο αυτής της ημέρας στη νέα γενιά κοριτσιών, ένα δίκτυο εθελοντών φωτογράφων και κινηματογραφιστών βρέθηκε σε περισσότερα από 30 νοικοκυριά κατά μήκος της χώρας. Μετά το τέλος της τελετής ξεκίνησε αμέσως η επεξεργασία του υλικού που τραβήχτηκε και το αποτέλεσμα δημοσιεύθηκε ώρες μόλις μετά την ορκωμοσία.

Το film θα συμπεριληφθεί σε μία έκθεση της editor-in-chief του Refinery29, Simone Oliver, στην οποία θα εξηγεί τι σημαίνει αυτή η στιγμή για εκείνη ως μαύρη γυναίκα και ως απόφοιτη του Πανεπιστημίου Howard, αλλά και τι συμβολίζει για τις μελλοντικές γενιές κοριτσιών και τις κόρες της. Η ίδια δήλωσε, «Δεν είμαι αφελής να πιστεύω ότι η ορκωμοσία της Kamala Harris ως Κυρίας Αντιπροέδρου ήταν το αντίδοτο για ένα έθνος που χρήζει βοήθειας. Είχε να κάνει όμως με την εκπροσώπηση και το να δείξει στα κορίτσια μας τι είναι δυνατό να γίνει και αυτή η δυνατότητα προσφέρει ελπίδα».

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits