CELEBRITIES

Kate Winslet: «Γνωρίζω τουλάχιστον 4 ηθοποιούς που κρύβουν την σεξουαλικότητά τους»


The Jennettes

5 Απριλίου 2021

Kate Winslet: «Γνωρίζω τουλάχιστον 4 ηθοποιούς που κρύβουν την σεξουαλικότητά τους»
Σύμφωνα με την Kate Winslet, υπάρχουν ηθοποιοί που κρύβουν την σεξουαλικότητά τους επειδή φοβούνται ότι αυτό θα καταστρέψει την καριέρα τους.

Σύμφωνα με την Kate Winslet, υπάρχουν ηθοποιοί που κρύβουν την σεξουαλικότητά τους επειδή φοβούνται ότι αυτό θα καταστρέψει την καριέρα τους.

Η Kate Winslet μιλάει για ένα στίγμα στο Χόλυγουντ που μπορεί να δημιουργήσει εμπόδια για τους γκέι ηθοποιούς. Σε μια πρόσφατη συνέντευξη με τους The Sunday Times, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός είπε ότι γνωρίζει «τουλάχιστον τέσσερις» ηθοποιούς που φοβούνται για την καριέρα τους αν η πουν την αλήθεια.

«Δεν μπορώ να σας πω τον αριθμό των νέων ηθοποιών που γνωρίζω, κάποιοι πολύ γνωστοί, κάποιοι που τώρα ξεκινούν, που φοβούνται ότι η σεξουαλικότητά τους θα αποκαλυφθεί και ότι θα εμποδίσει την συμμετοχή τους σε straight ρόλους», είπε. «Αυτό είναι πολύ άσχημο».

«Σας λέω», συνέχισε. «Ένας γνωστός ηθοποιός μόλις πήρε έναν Αμερικανό ατζέντη και αυτός είπε, "Καταλαβαίνω ότι είστε bisexual. Δεν θα το δημοσιοποιούσα αυτό". Μπορώ να σκεφτώ τουλάχιστον τέσσερις ηθοποιούς που κρύβουν απολύτως τη σεξουαλικότητά τους. Είναι επίπονο. Επειδή φοβούνται ότι θα ανακαλυφθούν. Και αυτό λένε. "Δεν θέλω να μαθευτεί".

Η Winslet σημείωσε επίσης ότι πιστεύει πως το στίγμα ισχύει για τους «άνδρες περισσότερο από οτιδήποτε άλλο».

«Είναι άσχημα νέα», πρόσθεσε, «Το Χόλυγουντ πρέπει να αφήσει αυτές τις ξεπερασμένες απόψεις».

«Θα πρέπει να είναι σχεδόν παράνομο», είπε. «Δεν θα πίστευες πόσο διαδεδομένο είναι. Επειδή οι ηθοποιοί, σε ορισμένες περιπτώσεις, επιλέγουν να μην δηλώσουν την σεξουαλικότητά τους για προσωπικούς λόγους. Και δεν είναι δουλειά κανενός».

Η ηθοποιός μίλησε για το θέμα συζητώντας την ταινία της «Ammonite», ένα ρομαντικό δράμα για τη Βρετανίδα παλαιοντολόγο Mary Anning (Winslet) και την ερωμένη της, Charlotte Murchison (Saoirse Ronan).

jenny.gr

«Μια συζήτηση για straight ηθοποιούς σε ρόλους ομοφυλόφιλων είναι εξαιρετικά σημαντική», δήλωσε η Winslet. «Ελπίζω ότι θα έρθει μια στιγμή που θα είναι αυτόματο οι γκέι ηθοποιοί να παίρνουν αυτούς τους ρόλους και δεν θα χρειάζεται να βάλουν σκληρούς άνδρες στην ταινία για να γίνει».

«Θα μπορούσαμε να είχαμε μια συζήτηση για το πώς νιώθω όταν παίζω μια λεσβία και πιθανότατα να παίρνω αυτόν τον ρόλο από κάποιον», είπε η Winslet. «Αλλά έχω τελειώσει με το να μην είμαι ειλικρινής για το ποιες είναι οι πραγματικές μου απόψεις και ξέρω ότι ο ρόλος δεν προσφέρθηκε ποτέ σε κανέναν άλλο. Και με αυτόν είχα την ευκαιρία να μεταφέρω μια ιστορία LGBTQ στα σαλόνια».

Όσο για το τι είναι απαραίτητο για να επιφέρει αλλαγή, είπε ότι θα χρειαστούν «περισσότεροι άνθρωποι να μιλήσουν όπως εγώ».

«Δεν σκοπεύω να φτιάξω το Χόλυγουντ. Απλώς μιλάμε για να βρουν έναν τρόπο να το κάνουν πιο ανοιχτό σε νέους ηθοποιούς που ίσως σκέφτονται να ενταχθούν σε αυτό το επάγγελμα», είπε. «Για να υπάρχει λιγότερη κρίση, διάκριση και ομοφοβία».

Δείτε ακόμη:

6 beauty looks της Kate Winselt

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.