Το άλλο «πρόσωπο» της Kamala Harris: Οι κατηγορίες για εκφοβισμό από την εγγονή της Nina Simone

Η εγγονή της θρυλικής τραγουδίστριας Nina Simone, κατηγόρησε την Kamala Harris, για εκφοβισμό της μητέρας της σε σημείο απόπειρας αυτοκτονίας, όταν η Harris υπηρετούσε ως γενικός εισαγγελέας της Καλιφόρνιας.

Ενώ έχουμε συνηθίσει να ακούμε ειδήσεις για το πόσο προοδευτική και ικανή είναι η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Kamala Harris, μια είδηση ήρθε να μας παρουσιάσει μια άλλη πλευρά της.

Η εγγονή της θρυλικής τραγουδίστριας Nina Simone, κατηγόρησε την Kamala Harris, για εκφοβισμό της μητέρας της σε σημείο απόπειρας αυτοκτονίας, όταν η Harris υπηρετούσε ως γενικός εισαγγελέας της Καλιφόρνιας.

«Όπως είπα και πριν, ρωτήστε την γιατί χώρισε την οικογένειά μου», είπε η εγγονή της Simone, ReAnna Simone Kelly, για την Harris στο Twitter. «Ρωτήστε τη γιατί το κτήμα των γιαγιάδων μου είναι πλέον κατεστραμμένο. Ρωτήστε την γιατί εμείς ως οικογένειά της δεν έχουμε πλέον δικαιώματα σε τίποτα. Ρωτήστε τη γιατί έκανε bullying στη μητέρα μου στο δικαστήριο και η μαμά μου σχεδόν αυτοκτόνησε από την κατάθλιψη».

Τα σχόλια της ReAnna Simone Kelly ήρθαν ως απάντηση σε έναν χρήστη του Twitter που αμφισβήτησε την ανάγκη για το κτήμα της Nina Simone να διατηρήσει μια παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την οποία η νεότερη Simone είπε ότι ήταν εκτός ελέγχου της οικογένειας.

Μετά το θάνατο της Nina Simone το 2003, η κόρη της, Lisa Simone Kelly, έγινε η διαχειρίστρια τόσο της περιουσίας της όσο και ενός φιλανθρωπικού ταμείου, το οποίο ιδρύθηκε «για τη μουσική εκπαίδευση των μαύρων παιδιών της Αφρικής από τη Νότια Αφρική, τη Λιβία και τη Γκάνα».

Ωστόσο, το 2013, η Lisa κατηγορήθηκε ότι «παραβίασε το πιστωτικό της καθήκον τόσο στο κτήμα όσο και στο φιλανθρωπικό ταμείο και φέρεται να αποσπά έως και 2 εκατομμύρια δολάρια από τα ταμεία της, συμπεριλαμβανομένης μιας κατάθεσης 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων, στην προσωπική της εταιρεία», αναφέρει η Daily Beast.

Η Kamala Harris, η οποία υπηρετούσε ως Γενικός Εισαγγελέας της Καλιφόρνια εκείνη την εποχή, επέβλεψε την υπόθεση και αποφάσισε ότι η Kelly ήταν λάθος.

«Η οικογένειά μου δεν διαχειρίζεται πλέον το κτήμα της. Αφαιρέθηκε από εμάς και δόθηκε σε λευκούς. Το οικογενειακό μας όνομα τραβήχτηκε στα μέσα ενημέρωσης. Δεν έχουμε δικαιώματα, τίποτα. Θέλετε να ρίξετε την ευθύνη σε κάποιον; Ρωτήστε την Kamala Harris γιατί εναντιώθηκε στην οικογένειά μου», είπε η ReAnna Simone Kelly.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι υπήρξαν «πολλές συκοφαντίες» για τη μητέρα της, ενθαρρύνοντας τους οπαδούς να «κάνουν την έρευνά τους» για την υπόθεση. «Υπήρχαν πολλές ψευδείς πληροφορίες εκεί έξω που δεν αληθεύουν. Ακούστε με. Το ζήσαμε. Ζούμε ακόμα τις συνέπειες του», είπε.

Η ReAnna Simone Kelly ολοκλήρωσε ενθαρρύνοντας άλλους να ρωτήσουν την Harris γιατί επέλεξε ένα τραγούδι της Nina Simone, το «I'm Feeling Good», στην ορκωμοσία της ως Αντιπρόεδρος, υποθέτοντας ότι η επιλογή δεν ήταν τυχαία.

«Ρωτήστε τη γιατί γιατί μετά από αυτόν τον πόνο και τα δεινά που μας επέφερε, έβαλε ένα τραγούδι της Nina Simone στην ορκωμοσία της;! Ήξερε τι έκανε», είπε.

Δείτε ακόμη: 15 σπάνιες vintage φωτογραφίες διασήμων στη Βενετία 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.