CELEBRITIES

Sirtfood: H διατροφή που ακολούθησε η Adele και μεταμόρφωσε την εικόνα της


The Jennettes

3 Αυγούστου 2021

Sirtfood: H διατροφή που ακολούθησε η Adele και μεταμόρφωσε την εικόνα της
Sirtfood: H διατροφή που ακολούθησε η Adele και μεταμόρφωσε την εικόνα της

Τοιν τελευταίο χρόνο μιλάμε όλο και πιο συχνά για την δραματική αλλαγή στην εικόνα της Adele, η οποία έχασε αρκετά κιλά και μοιάζει άλλος άνθρωπος. Η ερμηνεύτρια την οποία λατρέψαμε με την παλιά της, εξίσου εντυπωσιακή εικόνα, δείχνει ανανεωμένη και χαρούμενη με την αλλαγή στην φυσική της κατάσταση και εικόνα της. Η Adele πέτυχε αυτή την μεταμόρφωση υιοθετώντας ένα διαφορετικό τρόπο ζωής, με άσκηση με την βοήθεια μιας συγκεκριμένης διατροφής, με όνομα sirtfood.

H διατροφή βασίζεται στις σιρτουίνες μια ομάδα επτά πρωτεϊνών που εντοπίζονται στο σώμα μας και φαίνεται να βοηθάει σε διάφορες λειτουργίες όπως και στον μεταβολισμό μας.

Στόχος είναι η αύξηση της πρόσληψης τρόφιμων πλούσια σε σιρτουίνες, όπως τα μήλα, τα εσπεριδοειδή, το φαγόπυρο, τα καρύδια, η μαύρη σοκολάτα, το κόκκινο κρασί, ο μαϊντανός, το σέλινο, το φασκόμηλο, η κάπαρη, τα βατόμουρα, το πράσινο τσάι, η σόγια, οι φράουλες, το ελαιόλαδο, το κόκκινο κρεμμύδι και τα μύρτιλλα.

Ακολουθεί ένα ενδεικτικό μενού.

Το πρωινό

To πρωινό της σταρ θα μπορούσε να είναι ένα μεγάλο ποτήρι «sirtfood staple». Ο πράσινος χυμός είναι πλούσιος σε σίδηρο και βιταμίνες και περιλαμβάνει λαχανικά όπως ρόκα και σέλινο, πράσινο μήλο, matcha και λίγο λεμόνι. Το matcha είναι πλούσιο σε καφεΐνη και αντιοξειδωτικά, πράγμα που σημαίνει ότι ο χυμός αυτός είναι ιδανικός για όσους το πρωί αγαπούν την καφεΐνη. Η Adele στον παρελθόν είχε δηλώσει πως έπινε 10 φλιτζάνια τσάι την ημέρα με δύο κουταλάκια ζάχαρης το καθένα.

Το μεσημεριανό γεύμα

Ενα συνηθισμένο γεύμα στη δίαιτα Sirtfood είναι ένα ζεστό Shakshuka. Πρόκειται για μια συνταγή από το Mexico με ψημένα αυγά, ντομάτα και λάχανο.

Βραδινό

Για το δείπνο, ένα πιάτο ζυμαρικών arrabbiata με γαρίδες είναι μια καλή επιλογή στα πλαίσια αυτής της διατροφής.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.