CELEBRITIES

O Elon Musk απολύει το 10% της Tesla γιατί έχει... «πολύ κακό προαίσθημα»


JTeam

6 Ιουνίου 2022

O Elon Musk απολύει το 10% της Tesla γιατί έχει... «πολύ κακό προαίσθημα»
Instagram/ elonmusk
Το προαίσθημα αφορά την οικονομία και θα κοστίσει μερικές θέσεις εργασίας

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Elon Musk μάς εντυπωσιάζει με τις δηλώσεις του αλλά αυτή τη φορά η αποκάλυψή του ξεπερνά κάθε φαντασία. Σύμφωνα με το Reuters, ο μεγιστάνας των Tesla και Space X δηλώνει ότι έχει ένα «πολύ κακό προαίσθημα» για την οικονομία και γι' αυτόν τον λόγο θέλει να μειώσει κατά περίπου 10% τις θέσεις εργασίας στην Tesla.

Αυτά τουλάχιστον ανέφερε σε mail που έστειλε πρόσφατα σε στελέχη του, σύμφωνα με το Reuters ενώ το μήνυμα στάλθηκε μόλις δύο ημέρες αφότου ο Musk είπε στους εργαζομένους του να επιστρέψουν στα γραφεία τούς ή να παραιτηθούν από την εταιρεία, ένα αίτημα στο οποίο υπήρξαν ήδη αντιδράσεις στη Γερμανία, όπου η εταιρεία έχει ένα νέο εργοστάσιο.

«Όλοι στην Tesla καλούνται να περνούν κατ' ελάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα στο γραφείο», έγραφε ο Musk σ' εκείνο το email. «Αν δεν εμφανισθείτε, θα θεωρήσουμε ότι έχετε παραιτηθεί». To νέο mail με τίτλο «παύση όλων των προσλήψεων παγκοσμίως» προφανώς και ξάφνιασε το προσωπικό, ειδικά διαβάζοντας τα παρακάτω: «Έχω πολύ κακό προαίσθημα για την οικονομία».

Aνάμεσα στις αντιδράσεις που ακολούθησαν μετά την απόφαση του Elon Musk, κι εκείνη του Αυστραλού μεγιστάνα της τεχνολογίας και συνιδρυτή της Atlassian Plc, Scott Farquhar, ο οποίος με μια σειρά μηνυμάτων στο Twitter σχολίασε ότι όλο αυτό «είναι βγαλμένο από τα χρόνια του 1950».

H Tesla σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του 2021, αριθμεί περίπου 100.000 υπαλλήλους και με τις μαζικές απολύσεις που ανακοίνωσε ο μεγιστάνας ιδρυτής της, θα απολυθούν περί τους 10.000 εργαζόμενους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.

TAGS