CELEBRITIES

H Michelle Obama δείχνει το αληθινό πρόσωπο της εμμηνόπαυσης στην πιο ειλικρινή συνέντευξη


JTeam

11 Νοεμβρίου 2022

H Michelle Obama δείχνει το αληθινό πρόσωπο της εμμηνόπαυσης στην πιο ειλικρινή συνέντευξη
Splash News
Η 58χρονη πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ μοιράζεται την εμπειρία της με την εμμηνόπαυση με την ελπίδα όλες οι γυναίκες να αρχίσουν να μιλούν επιτέλους ανοιχτά για τη συγκεριμένη φάση της ζωής τους

Η Michelle Obama έχει αναλάβει προσωπικά το θέμα της εμμηνόπαυσης και φαίνεται πως τα πηγαίνει εξαιρετικά καλά. Σε μια νέα της συνέντευξη στο People με αφορμή το βιβλίο της The Light We Carry, το οποίο κυκλοφορεί στις 15 Νοεμβρίου, η Obama προσπαθεί να καταρρίψει κάθε ταμπού γύρω από το θέμα, απενοχοποιώντας τη φάση από την οποία περνούν όλες οι γυναίκες.

Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ μίλησε ανοιχτά για τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει και την ελάχιστη (σωστή) ενημέρωση που υπάρχει για το θέμα. Τα ταμπού πρέπει να εξαλειφθούν άμεσα και με τη δική της εμπειρία θέλει να βοηθήσει κάθε γυναίκα να εξοικειωθεί με το κομμάτι που είναι ούτως ή άλλως μέρος της ζωής της.

Λίγο πριν μπει στα 50, σε μια παλαιότερη συνέντευξή της, ήθελε να μάθει για την κατάσταση στην οποία θα έμπαινε. Όπως διαπίστωσε, υπήρχε ελάχιστη ενημέρωση για το θέμα. Περίπου 8 χρόνια αργότερα, εξακολουθεί να πιστεύει πως υπάρχουν πολλά ακόμα πράγματα που οι γυναίκες πρέπει να μάθουν. Ωστόσο, τουλάχιστον τώρα οι γυναίκες συζητούν ανοιχτά για όσα τους συμβαίνουν.

Αυτό κάνει και η ίδια ως μέλος σε ένα group όπου πολλές γυναίκες συζητούν όλες μαζί για την κατάσταση που βιώνουν. «Όταν συναντιόμαστε, περνάμε αρκετό χρόνο για να συζητήσουμε το τι βιώνουμε. Τι είναι οι εξάψεις; Έχουμε φίλες γύρω από το τραπέζι που είναι γυναικολόγοι, οι οποίες έχουν πραγματικές πληροφορίες. Όλο αυτό μας κρατάει σε καλή ψυχολογία».

Η ίδια μάλιστα εξομολογήθηκε πως πλέον παρατηρεί διαφορές και στον τρόπο με τον οποίο γυμνάζεται, κάτι για το οποίο μιλούσε συχνά όταν έμενε ακόμα στον Λευκό Οίκο, μέσω της μεγάλης καμπάνιας της να παρακινήσει τον αμερικανικό λαό να βάλει την άσκηση στη ζωή του, εξαιτίας των υψηλών ποσοστών παχυσαρκίας που σημείωναν οι ΗΠΑ. Όπως δηλώνει: «Κάποιες από αυτές είναι από την εμμηνόπαυση, κάποιες εξαιτίας της γήρανσης. Βρίσκω ότι δεν μπορώ να σπρώξω τον εαυτό μου τόσο σκληρά όσο παλαιότερα. Η αποθεραπεία δεν είναι η ίδια».

Πλέον το workout της εστιάζει στην ευλυγισία, κάνοντας λιγότερη αερόβια άσκηση και περισσότερο stretching. «Καταλήγεις να ισορροπείς μεταξύ του να είσαι αρκετά fit και να φέρεσαι ευγενικά στο σώμα σου για να μείνεις στο παιχνίδι». Σε παλαιότερη συνέντευξή της, η Obama είχε πει πως μετά από ιατρική καθοδήγηση, είχε ξεκινήσει ορμονοθεραπεία για να αντιμετωπίσει τις εξάψεις.

Το 2020 είχε δηλώσει: «Έπρεπε να δουλέψω με τις ορμόνες και αυτό ήταν κάτι καινούριο για μένα. Πριν υπήρχαν έρευνες που έλεγαν πως οι ορμόνες είναι κακές. Ήταν το μόνο που ακούγαμε. Τώρα ανακαλύπτουμε πως η έρευνα δείχνει πως αυτές οι μελέτες δεν ήταν απόλυτα ολοκληρωμένες και πως υπάρχουν οφέλη στη θεραπεία αντικατάστασης ορμονών».

Η εμμηνόπαυση εξηγεί παράλληλα πως επηρεάζει και το βάρος. «Ποτέ δεν ζυγιζόμουν πολύ. Όταν βρίσκεσαι στην εμμηνόπαυση ωστόσο, έχεις αυτή την αργή αλλαγή στο σώμα σου που δεν συνειδητοποιείς εύκολα. Πρέπει να είμαι πιο προσεκτική, όχι εμμονική, αλλά προσεκτική».

Τι κρατάει από όλη αυτή την εμπειρία; Ότι μετά την αλλαγή στον οργανισμό της, νιώθει τυχερή που «το δέρμα της παραμένει υγιές και τα μαλλιά της είναι ακόμη στο κεφάλι της». Τι την ενδιαφέρει περισσότερο πλέον στη ζωή της; «Είμαι ακόμα σωματικά ενεργή και ο στόχος μου είναι αντί να έχω τα χέρια της Michelle Obama, να συνεχίζω να προχωράω. Αν μπορώ να περπατάω και να κινούμαι, δεν χρειάζεται να τρέχω. Δεν χρειάζεται να τους περάσω όλους».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.