CELEBRITIES

Michelle Obama: «Υπάρχουν άνθρωποι σε θέσεις εξουσίας που θέλουν οι γυναίκες να παραμένουν αδύναμες»


Τόνια Τζάφερη

28 Οκτωβρίου 2022

Michelle Obama: «Υπάρχουν άνθρωποι σε θέσεις εξουσίας που θέλουν οι γυναίκες να παραμένουν αδύναμες»
«Θέλω να σπάσω τον τοίχο του ακατόρθωτου», δήλωσε η Obama σε εκδήλωση για την ενίσχυση και ενδυνάμωση των νεαρών γυναικών, καλώντας τα νέα κορίτσια να μην κάνουν τα λάθη που έκανε εκείνη

Είναι γνωστό πως η Michelle Obama είναι μανούλα στο να δίνει δυναμικές, καθηλωτικές ομιλίες. Πόσο μάλλον όταν το θέμα για το οποίο μιλά την εμπνέει και σε προσωπικό επίπεδο. Αυτήν τη φορά βρέθηκε καλεσμένη στο «Girls Opportunity Alliance's Get Her There», μια εκδήλωση για την ενίσχυση και ενδυνάμωση νεαρών κοριτσιών. Πλάι στην Amal Clooney και την Melinda Gates, η Michelle απευθύνθηκε με πάθος στα νεαρά κορίτσια, προτρέποντάς τα να ελπίζουν, να μάχονται και κυρίως να μην αφήνουν τις προκαταλήψεις της κοινωνίας να τις γεμίζουν με αμφιβολίες για τον εαυτό τους.

Η πρώην κυρία των ΗΠΑ αποκάλυψε πως και η ίδια έχει νιώσει ανασφάλεια και πως δεν ήταν αρκετά καλή, την περίοδο που βρισκόταν στον Λευκό Οίκο. Είχε ξεκινήσει να αμφισβητεί τον εαυτό της και μέσα από το δικό της βίωμα, θέλησε να δείξει στα νεαρά κορίτσια, πώς να ελέγχουν τέτοιες σκέψεις, να μην αφήνουν να τις κρατούν πίσω, είτε στα προσωπικά τους, είτε στα επαγγελματικά τους.

Jenny.Gr


Η Michelle ξεκίνησε τον λόγο της, τονίζοντας πως όταν γνωρίζει έφηβα κορίτσια, δεν θέλει να την βλέπουν ως πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, αλλά ως μια γυναίκα που ξεκίνησε από μια μικρή γειτονιά στα νότια του Σικάγο.

«Θέλω να σπάσω τον τοίχο του ακατόρθωτου», είπε και συνέχισε: «Η κοινωνία δημιουργεί στις γυναίκες ανασφάλειες. Τις κάνει να έχουν δεύτερες σκέψεις για τα πάντα στις ζωές τους. Υπάρχουν άνθρωποι σε θέσεις εξουσίας, τους οποίους τους βολεύει αυτό το σκεπτικό. Θέλουν οι γυναίκες να παραμένουν αδύναμες. Να έχουν αμφιβολίες για τους εαυτούς τους, η ίδια η κουλτούρα μας, το ενισχύει αυτό. Σε αυτό το σημείο λοιπόν, θέλω για αρχή να τους πω, πως αυτά τα συναισθήματα είναι αληθινά και υπάρχουν σε όλες μέσα μας. Τα κουβαλάμε για το υπόλοιπο της ζωής μας. Δεν έχει σημασία πόσο επιτυχημένη μπορεί να γίνεις και πόσο μακριά μπορεί να φτάσεις, ακόμη και αν φτάσεις στον Λευκό οίκο, συνεχίζουν αυτές οι σκέψεις του ότι δεν είσαι αρκετά καλή να σε βασανίζουν. Και εγώ έχω έρθει αντιμέτωπη με τέτοια συναισθήματα», δήλωσε η Michelle.

Ερχόμενη στο σήμερα και ύστερα από 58 χρόνια ζωής, η πρώην πρώτη κυριά των ΗΠΑ, θέλει να δώσει έμπνευση και δύναμη στις νέες γυναίκες να απαλλαχτούν από τέτοιου είδους αντιλήψεις και συναισθήματα. Δεν θέλει να υπάρχουν γυναίκες που αμφισβητούν τον εαυτό τους, εξαιτίας της κοινωνίας.

Jenny.Gr


Η Michelle δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτήν την στιγμή οι Ηνωμένες Πολιτείες, δίνοντας έμφαση στα παιδιά. Στην παιδική φτώχεια και κακοποίηση. Ενώ τέλος προσκάλεσε το κοινό, να συνεχίζει να μάχεται και να προσφέρει περισσότερη δύναμη στις νέες γυναίκες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.