UPDATE #NOW

Η Viola Davis απαντά στις (πολύ) κακές κριτικές για τον ρόλο της ως Michelle Obama


Κλέλια Φατούρου

26 Απριλίου 2022

Η Viola Davis απαντά στις (πολύ) κακές κριτικές για τον ρόλο της ως Michelle Obama
Η Viola Davis απάντησε στη σκληρή κριτική που δέχτηκε για τον τρόπο που υποδύεται τη Michelle Obama

Πριν λίγες μέρες, η σειρά "The First Lady" έκανε πρεμιέρα και προβλημάτισε αρκετά το κοινό που την παρακολούθησε. Η βασική αντίδραση αφορούσε την ερμηνεία της Viola Davis και την υπερβολή στις εκφράσεις της, στην προσπάθειά της να μοιάσει πιστά με τη Michelle Obama.

Αυτό το σούφρωμα των χειλιών που κάνει ασυναίσθητα η πρώην Πρώτη Κυρία των Η.Π.Α. έγινε μήλον της έριδος στο Twitter και η πλειοψηφία το βρήκε από αμήχανο έως και προσβλητικό. «Το στόμα της θα πρέπει να είναι τόσο κουρασμένο», ήταν ένα από τα καυστικά σχόλια για το overacting της ηθοποιού. Και η Viola έδωσε την απάντησή της μιλώντας στο BBC News, λέγοντας ότι «σε πληγώνει απίστευτα όταν οι άνθρωποι μιλούν αρνητικά για τη δουλειά σου. Είναι όμως αναγκαίο κακό». Η 56χρονη ηθοποιός διερωτήθηκε για το πόσο εύκολα πηγαίνεις από την αποτυχία στο επόμενο βήμα.

Επικεντρώθηκε περισσότερο στους κριτικούς και στην έλλειψη χρησιμότητάς τους, μία άποψη που μάλλον συμμερίζονται όλοι οι ηθοποιοί. «Νιώθουν πάντα ότι θα σου πουν κάτι που δεν ξέρεις. Λες και είναι οι μόνοι που γνωρίζουν μία αλήθεια και όλοι οι άλλοι σου λένε ψέματα. Αυτό τους δίνει την ευκαιρία να γίνουν σκληροί. Στο τέλος της ημέρας όμως, είναι δική μου δουλειά το τι θα επιλέξω. Είτε είναι επιτυχία είτε αποτυχία».

Τόνισε επίσης κάτι πολύ σημαντικό που συμβαίνει πάντοτε σε τέτοιες περιπτώσεις. «Όταν υποδύεσαι ένα τόσο γνώριμο πρόσωπο, είτε θα κάνεις πάρα πολλά είτε όχι αρκετά». Ανέφερε επίσης ότι δεν ξέρει πώς νιώθει η Obama για αυτή την ερμηνεία και δεν έχουν επαφές.

Η ίδια εξάλλου έχει κερδίσει αμέτρητα βραβεία (όπως ένα Όσκαρ και ένα Emmy), αλλά θεωρεί ότι δεν είναι αυτά το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή της. Και μιλάει για αυτή στη νέα αυτοβιογραφία της, "Finding Me" και πώς ξεκίνησε από την απόλυτη φτώχεια και κακοποίηση. Η υποκριτική ήταν κάτι που λάτρευε από πάντα και την τράβηξε μακριά από μία ζωή γεμάτη ελλείψεις, σεξουαλική κακοποίηση και ενδοοικογενειακή βία. «Βρίσκεις τη χαρά και εκείνη διώχνει τον πόνο», λέει η ίδια.