CELEBRITIES

«Ήμουν δειλός»: Ο Will Smith για τη νύχτα που είδε τον πατέρα του να κακοποιεί τη μητέρα του


The Jennettes

15 Νοεμβρίου 2021

«Ήμουν δειλός»: Ο Will Smith για τη νύχτα που είδε τον πατέρα του να κακοποιεί τη μητέρα του

O Will Smith αποκάλυψε πόσο ένοχος αισθάνεται επειδή, παιδί ακόμα, δεν μπόρεσε να προστατεύσει τη μητέρα του από τον κακοποιητή πατέρα του. 

Στο νέο του βιβλίο, Will, ο ηθοποιός αναφέρεται στην ενδοοικογενειακή βία, την επίθεση που τον τραυμάτισε και τη στιγμή που άλλαξε για πάντα τη ζωή του.

«Όταν ήμουν 9 ετών, είδα τον πατέρα μου να ρίχνει τόσο δυνατή μπουνιά στο κεφάλι της μητέρας μου, που κατέρρευσε. Την είδα να φτύνει αίμα», γράφει. Οι γονείς του χώρισαν όταν εκείνος μπήκε στην εφηβεία και το διαζύγιό τους οριστικοποιήθηκε το 2000, αλλά εκείνη η νύχτα έμεινε για πάντα χαραγμένη στο μυαλό του.

«Μέσα σε όλα όσα έχω κάνει από τότε – τα βραβεία και την αναγνώριση, τα φώτα και την προσοχή, τους χαρακτήρες και τα γέλια – υπάρχει μία κρυφή ενοχή προς τη μητέρα μου, για την αδράνειά μου εκείνη τη μέρα». 

«Επειδή την απογοήτευσα εκείνη τη στιγμή. Επειδή απέτυχα να αντιμετωπίσω τον πατέρα μου. Επειδή ήμουν δειλός».

jenny.gr

Με αυτήν την εξομολόγηση, o Will Smith εξηγεί πώς φοβήθηκε να επέμβει. Πώς ήταν αναποφάσιστος. Αν και δε χρειάζεται εξήγηση, ήταν ένα παιδί 9 ετών που κλήθηκε να βιώσει αυτήν την κατάσταση – είχε τα δικά του συναισθήματα κι έπρεπε να τα διαχειριστεί.

«Αυτό που αντιλαμβάνεστε ως Will Smith, ως εξολοθρευτή MC, ως κορυφαίο πρωταγωνιστή, δεν είναι παρά ένα κατασκεύασμα – ένας προσεκτικά σχεδιασμένος χαρακτήρας, με μοναδικό στόχο να με προστατεύσει. Να κρύψει τον εαυτό μου από τον κόσμο. Να κρύψει τον δειλό».

«Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τους φόβους μας, είναι ο άνθρωπος που τελικά γινόμαστε», συνεχίζει. «Εγώ αποφάσισα να γίνω αστείος. Ήθελα να του δίνω ευχαρίστηση, γιατί όσο ο μπαμπάς χαμογελούσε και γελούσε, πίστευα ότι θα ήμασταν ασφαλείς. Ήμουν ο ψυχαγωγός της οικογένειας. Ήθελα να ελαφραίνω το κλίμα, να κάνω πλάκες, να φέρνω χαρά».

Ο πατέρας του έφυγε από τη ζωή το 2006. 

πηγή φωτογραφιών: Instagram

Διαβάστε ακόμη: Ο ξεχωριστός Will Smith, «Το κυνήγι της ευτυχίας» και η αληθινή ιστορία πίσω από τον πρωταγωνιστή της πιο συγκινητικής ταινίας

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.