CELEBRITIES

Η Angelina Jolie στο Ιράκ, δίπλα στους επιζώντες της γενοκτονίας από τον ISIS


JTeam

3 Φεβρουαρίου 2023

Η Angelina Jolie στο Ιράκ, δίπλα στους επιζώντες της γενοκτονίας από τον ISIS
Instagram/ angelinajolie
Μαζί με τη Nadia Murad, οκτώ χρόνια μετά τη φρίκη

Γνωστή για το ακτιβιστικό της πνεύμα, η Angelina Jolie βρέθηκε στην περιοχή Sinjar του βόρειου Ιράκ μαζί με την ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Nadia Murad, όπου συναντήθηκαν και συνομίλησαν με επιζώντες της γενοκτονίας του 2014 από τον ISIS.

«Είναι τιμή μου που επιστρέφω στο Ιράκ, αυτή τη φορά για να υποστηρίξω το έργο της φίλης μου, Nadia Murad και άλλων ντόπιων Yazidi που ξαναχτίζουν τις ζωές και τις κοινότητές τους μετά τη φρίκη που έζησαν», υπογράμμισε η Jolie μέσω του "Nadia's Initiative".

Η ίδια συμπλήρωσε: «Έχω δει την πρόοδο που έχουν σημειώσει, αλλά και την ανάγκη για μακροπρόθεσμη διεθνή δέσμευση στην υποστήριξη του έργου και της ηγεσίας τους. Οι επιζήσαντες των Yazidi συνεχίζουν να αγωνίζονται με τραύματα, ανασφάλεια, εκτοπισμό και αργή πρόοδο στις αποζημιώσεις. Συνάντησα οικογένειες που εξακολουθούν να αναζητούν απαντήσεις για τα αγαπημένα τους πρόσωπα που αγνοούνται και άλλες που δεν έχουν ακόμη υποστήριξη για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Οι ντόπιοι εδώ δουλεύουν για να βοηθήσουν τον εαυτό τους. Αξίζουν σεβασμό και υποστήριξη».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.