CELEBRITIES

BAFTA 2023: Ο φόρος τιμής της Helen Mirren στη βασίλισσα Ελισάβετ: «Εξοχοτάτη, ήσουν η πρωταγωνίστρια του έθνους μας»


JTeam

20 Φεβρουαρίου 2023

BAFTA 2023: Ο φόρος τιμής της Helen Mirren στη βασίλισσα Ελισάβετ: «Εξοχοτάτη, ήσουν η πρωταγωνίστρια του έθνους μας»
Ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton παρακολουθούσαν συγκινημένοι την ομιλία της Mirren για την Ελισάβετ

Ένα υπερθέαμα χάρισαν χθες τα 76α BAFTA κινηματογραφικά βραβεία, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στο Southbank Centre, σε μια εντυπωσιακή τελετή που ξεκίνησε το βράδυ και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα (σε ελληνική ώρα).

Ο φετινός οικοδεσπότης των βραβείων BAFTA, Richard E. Grant, εξέπληξε το κοινό, καταφθάνοντας με μια Batmobile, ενώ με το χιούμορ του εναρκτήριου λόγου του κατάφερε να αποσπάσει την προσοχή του κοινού. Ανάμεσα στις παρουσίες που ξεχώρισαν, ήταν και η Helen Mirren. Η 77χρονη ηθοποιός, η οποία είχε υποδυθεί τη βασίλισσα Ελισάβετ στην ταινία "The Queen" το 2006, κερδίζοντας βραβείο Όσκαρ & BAFTA, απέδωσε φόρο τιμής στην μονάρχη που πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2022.

«Η σχέση των BAFTA με την Αυτού Μεγαλειότης ήταν μακροχρόνια και τα βραβεία δεν θα ήταν αυτά που είναι σήμερα, χωρίς την πιστή της στήριξη. To 1953, ο κόσμος παρακολουθούσε το podcast για τη στέψη της. Από εκείνη τη στιγμή, ήταν αδιαμφισβήτητα η ηγετική μορφή του έθνους αλλά και τόσο μυστηριώδης όσο μια σιωπηλή film star. Ποιος άλλος θα μπορούσε να γνωρίσει τους πιο διάσημους παγκοσμίως, τραγουδιστές, ηθοποιούς και performers, κάνοντάς τους το πιο υποστηρικτικό της cast; Στα 70 χρόνια της μοναρχίας της, γνώρισε μερικά από τα μεγαλύτερα icons του σινεμά και είδε από κοντά την εξέλιξη από τη χρυσή εποχή του Hollywood στη γέννηση του blockbuster. Η Αυτού Μεγαλειότης ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή όλων αυτών».

Όπως πρόσθεσε η star: «Ο κινηματογράφος στα καλύτερά του, κάνει ό,τι έκανε και η βασίλισσα Ελισάβετ: μας φέρνει κοντά και μας ενώνει σαν ιστορία. Εξοχοτάτη, ήσουν η πρωταγωνίστρια του έθνους μας. Σε ευχαριστούμε για όλα όσα έκανες για τη βιομηχανία του κινηματογράφου και της τηλεόρασης». Ο πρίγκιπας William παρακολουθούσε από το κοινό συγκινημένος την ομιλία της Mirren για τη γιαγιά του, μαζί με την Kate Middleton.

Η ηθοποιός έχει υποδυθεί δύο φορές τη βασίλισσα Ελισάβετ. Το 2006, στην ταινία "The Queen" αλλά και το 2013 στο "The Audience".

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.