CELEBRITIES

Ο Joe Biden κάλεσε στον Λευκό Οίκο τον 16χρονο Αφροαμερικανό που πυροβολήθηκε επειδή χτύπησε λάθος κουδούνι


JTeam

19 Απριλίου 2023

Ο Joe Biden κάλεσε στον Λευκό Οίκο τον 16χρονο Αφροαμερικανό που πυροβολήθηκε επειδή χτύπησε λάθος κουδούνι
Splash News
«Ralf, θα σε δούμε στο Οβάλ Γραφείο όταν νιώσεις καλύτερα»

Ο Joe Biden ανακοίνωσε πως κάλεσε στον Λευκό Οίκο τον 16χρονο ο Αφροαμερικανό, Ralf Yarl, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά την προηγούμενη εβδομάδα αφού τον πυροβόλησε ο 84χρονος ιδιοκτήτης ενός σπιτιού, επειδή χτύπησε κατά λάθος την πόρτα του.

«Ralf, θα σε δούμε στο Οβάλ Γραφείο όταν νιώσεις καλύτερα», έγραψε στο Twitter ο Biden, προσκαλώντας έτσι τον έφηβο. Το τραγικό περιστατικό συνέβη όταν οι γονείς του 16χρονου τού ζήτησαν να παραλάβει τα 13χρονα δίδυμα αδέλφια του από ένα σπίτι στο Kansas City, περίπου στις 22:00 το βράδυ της 13ης Απριλίου. Ο Ralf μπέρδεψε τη διεύθυνση και πήγε σε λάθος σπίτι.

Ο ηλικιωμένος λευκός ιδιοκτήτης του σπιτιού πυροβόλησε εναντίον του εφήβου μέσα από την γυάλινη πόρτα εισόδου, τραυματίζοντάς τον στο χέρι και το κεφάλι.

Ευτυχώς, ο Ralf έχει διαφύγει τον κίνδυνο από τον πυροβολισμό και αναρρώνει στο νοσοκομείο με τραύματα σε κεφάλι και χέρι αλλά το αδικαιολόγητο συμβάν έχει οδηγήσει σε συγκεντρώσεις έξω από το σπίτι του Andrew Lester με πολλούς διαδηλωτές να φωνάζουν το (δυστυχώς) διαχρονικό σύνθημα στις ΗΠΑ, "Black Lives Matter".

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον 84χρονο απαγγέλθηκαν κατηγορίες για δύο εγκλήματα, ένα από τα οποία επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης, δήλωσε ο εισαγγελέας της κομητείας Clay, o Zachary Thompson. Σύμφωνα με την πολιτειακή νομοθεσία στο Missouri, ένα άτομο δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει θανατηφόρα βία παρά μόνο εάν έχει λόγο να πιστεύει ότι είναι αναγκαία ώστε να προστατεύσει τον εαυτό του ή κάποιο άλλο άτομο που απειλείται με θάνατο, σοβαρό τραυματισμό ή βίαιο κακούργημα.

Υπάρχουν ρατσιστικά χαρακτηριστικά σε αυτή την υπόθεση», δήλωσε η επικεφαλής της αστυνομίας του Kansas City, Stacey Graves την Κυριακή. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, τον Quinton Lucas, «το να προσποιούμαστε ότι δεν έχει ρατσιστικά χαρακτηριστικά αυτή η υπόθεση, θα ήταν στρουθοκαμηλισμός».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.