CELEBRITIES

Τζεφ Μπέζος: Συνέβη έκρηξη σε εκτόξευση πυραύλου της εταιρείας του και κρατήθηκε κρυφό


JTeam

14 Ιουλίου 2023

Τζεφ Μπέζος: Συνέβη έκρηξη σε εκτόξευση πυραύλου της εταιρείας του και κρατήθηκε κρυφό
Splash News
Το CNBC κάνει λόγο για «καταστροφικό πλήγμα» στη διαστημική εταιρεία του Τζεφ Μπέζος

Η διαστημική εταιρεία του Τζεφ Μπέζος, η Blue Origin, επιχειρεί εδώ και μια δεκαετια να δημιουργήσει έναν κινητήρα πυραύλου επόμενης γενιάς, που θα κάνει το ταξίδι στο διάστημα ακόμη πιο γρήγορο και εύκολο.

Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής, οι μηχανικοί και ειδικοί κάνουν τακτικά πειράματα και δοκιμές εκτόξευσης των νέων πυραύλων. Σε μια από αυτές τις δοκιμές όμως, τα πράγματα δεν πήγαν και πολύ καλά, αφού ένας κινητήρας καταστράφηκε μετά από έκρηξη, δημιουργώντας τεράστιες ζημιές, αλλά και σοβαρό οικονομικό πλήγμα για την εταιρεία του δισεκατομμυριούχου, ο οποίος κατέχει την 3η θέση στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων παγκοσμίως.

Όπως αναφέρει και δημοσίευμα του CNBC, «ένας από τους κινητήρες του πυραύλου BE-4 της Blue Origin εξερράγη δευτερόλεπτα μετά από τη δοκιμή στα τέλη Ιουνίου, κάτι που αποτελεί καταστροφικό πλήγμα για τη διαστημική εταιρεία του Τζεφ Μπέζος».

Το περιστατικό συνέβη στις 30 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις δοκιμών της Blue Origin στο δυτικό Τέξας. Υπό τον όρο της ανωνυμίας, το CNBC μίλησε με άτομα που παρακολούθησαν το βίντεο της δοκιμής και περιέγραψαν μια «δραματική έκρηξη που κατέστρεψε τον κινητήρα και προκάλεσε σοβαρές ζημιές στην υποδομή του δοκιμαστηρίου».

Jenny.Gr
O Τζεφ Μπέζος και ο αδερφός του Μαρκ, σε προηγούμενη αποστολή

Ο κινητήρας BE-4 που εξερράγη είχε τεθεί υπό δοκιμή και αρχικά είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα. Οι άνθρωποι που μίλησαν στο CNBC είπαν ότι ο κινητήρας προοριζόταν να αποσταλεί σε πελάτη της Blue Origin, την United Launch Alliance, για την τροφοδοσία του Vulcan Centaur. Οι κινητήρες χρησιμοποιούνται επίσης για την τροφοδοσία του πυραύλου New Glenn της Blue Origin.

Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το ίδιο το πρόβλημα και το κατά πόσον αυτό το ζήτημα θα μπορούσε να επηρεάσει το Vulcan, το οποίο έχει σήμερα δύο κινητήρες πτήσης BE-4 εγκατεστημένους και έτοιμους για την παρθενική του πτήση στο διάστημα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.