CELEBRITIES

Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Τζεφ Μπέζος ενώνουν τις δυνάμεις τους - Ο σκοπός πίσω από την συνεργασία τους


JTeam

5 Ιουλίου 2023

Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Τζεφ Μπέζος ενώνουν τις δυνάμεις τους - Ο σκοπός πίσω από την συνεργασία τους
Splash News
Τι είναι το «Protecting Our Planet (POP) Challenge», του Λεονάρντο Ντι Κάπριο και του Τζεφ Μπέζος

Στην ανακοίνωση της νέα συνεργασίας μεταξύ του Ντι Κάπριο και του Μπέζος προχώρησαν οι εκπρόσωποι των δυο δισεκατομμυριούχων. Πρόκειται για το «Protecting Our Planet (POP) Challenge», ένα νέο, κοινό ταμείο σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Βραζιλίας όπου θα επενδύσουν 200 εκατομμύρια δολάρια.

Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για την υποστήριξη της επέκτασης και της διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών και των αυτόχθονων περιοχών της Βραζιλίας. Συγκεκριμένα η δωρεά 200 εκατομμυρίων δολαρίων θα πραγματοποιηθεί μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, και θα βοηθήσει τη Βραζιλία να επιτύχει μηδενική αποψίλωση των δασών στον Αμαζόνιο και να επιταχύνει τη μετάβαση της χώρας της Νότιας Αμερικής σε μια βιώσιμη και πράσινη οικονομία.

Ο νέος συνασπισμός συνεργάζεται στενά με τα υπουργεία Περιβάλλοντος της Βραζιλίας και Ιθαγενών Λαών του Αμαζονίου και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Re:wild conservation του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο και το Bezos Earth Fund του Τζεφ Μπέζος. «Εμπνεόμαστε από τους φιλόδοξους στόχους της Βραζιλίας για την προστασία του Αμαζονίου, ενός από τα πιο σημαντικά μέρη για την άγρια ζωή στον πλανήτη, και είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να υποστηρίξουμε αυτές τις προσπάθειες μέσω του Protecting Our Planet Challenge», δήλωσε ο ΝτιΚάπριο.

Η δέσμευση αποσκοπεί στη διασφάλιση μηδενικής αποψίλωσης των δασών στον Αμαζόνιο, τη διαφύλαξη 145 εκατομμυρίων στρεμμάτων ακαθόριστων δημόσιων εκτάσεων του Αμαζονίου, την ενίσχυση της διαχείρισης των υφιστάμενων προστατευόμενων περιοχών και των δικαιωμάτων των αυτόχθονων πληθυσμών, καθώς και την καταπολέμηση τόσο της αποψίλωσης των δασών σε προστατευόμενες περιοχές των ιθαγενών όσο και της κοπής δασών για τη δημιουργία βοσκοτόπων.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.