UPDATE #NOW

Η σύντροφος του Jeff Bezos ετοιμάζει ταξίδι στο διάστημα μόνο για γυναίκες


JTeam

17 Νοεμβρίου 2022

Η σύντροφος του Jeff Bezos ετοιμάζει ταξίδι στο διάστημα μόνο για γυναίκες
Amy Sussman / Getty Images
H Lauren Sanchez, σύντροφος του δισεκατομμυριούχου της Amazon, ελπίζει πως είναι η σειρά της να ταξιδέψει στο διάστημα έχοντας στο πλευρό της μόνο γυναίκες

Σε συνέντευξη της στο CNN, η 52χρονη Lauren Sanchez δήλωσε πως σχεδιάζει να εκτοξευτεί σε τροχιά κάποια στιγμή μέσα στο 2023, ακολουθώντας τα βήματα του 58χρονου συντρόφου της, ο οποίος επισκέφτηκε για πρώτη φορά το διάστημα τον Ιούλιο του 2021.

Γι' αυτήν την πρωτόγνωρη εμπειρία της, η Sanchez δεν θα έχει στο πλευρό της τον Bezos, με τον οποίο είναι μαζί από το 2019, αλλά θα έχει ένα πλήρωμα το οποίο θα αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες. Η βραβευμένη με Emmy δημοσιογράφος δήλωσε χαρακτηριστκά, πως αναμένει να μπει σε μια μεγάλη ομάδα γυναικών που θα ταξιδέψουν στο διάστημα.

Να σημειωθεί επίσης πως αεροδιαστημική εταιρεία του Jeff Bezos, Blue Origin, έχει ήδη στείλει στο διάστημα διασημότητες όπως ο William Shatner και Michael Strahan.

O Bezos έκανε το δικό του πρώτο ταξίδι στο διάστημα με τον πύραυλο New Shepard, σε μια πτήση διαρκείας 10 λεπτών, τον Ιούλιο του 2021 και μόλις προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Τέξας και στην αγκαλιά της Sanchez, δήλωνε ενθουσιασμένος.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο CNN, ο Bezos αποκάλυψε επίσης ότι σχεδιάζει να χαρίσει μεγάλο μέρος της περιουσίας του, που υπολογίζεται αυτή τη στιγμή στα 124 δισεκατομμύρια δολάρια, σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και σε οργανώσεις που μάχονται κατά της κλιματικής αλλαγής.

Στόχος των δωρεών του είναι η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, όπως είπε και η υποστήριξη όσων μπορούν να βοηθήσουν στην άμβλυνση των διαιρέσεων σε κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα. Ο ιδρυτής της Amazon δήλωσε ακόμη πως αυτήν την περίοδο «χτίζει την ικανότητα να μπορεί να δώσει αυτά τα χρήματα», αλλά σημείωσε ότι το δύσκολο κομμάτι είναι να καθορίσει πώς να χρησιμοποιήσει την περιουσία του με τον δέοντα τρόπο.

«Δεν είναι εύκολο», εξήγησε ο δισεκατομμυριούχος. «Η οικοδόμηση της Amazon δεν ήταν εύκολη. Χρειάστηκε πολλή σκληρή δουλειά, ένα σωρό πολύ έξυπνους συμπαίκτες, σκληρά εργαζόμενους συμπαίκτες και διαπιστώνω — και νομίζω ότι η Lauren βρίσκει το ίδιο πράγμα — ότι η φιλανθρωπία, είναι πολύ παρόμοια».