CELEBRITIES

Ο Ράσελ Μπραντ κατηγορείται για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση από 4 γυναίκες


JTeam

17 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Ράσελ Μπραντ κατηγορείται για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση από 4 γυναίκες
Ο διάσημος κωμικός Ράσελ Μπράντ κατηγορείται για βιασμό και σεξουαλικές επιθέσεις

Οι Times δημοσίευσαν καταγγελίες γυναικών κατά του Ράσελ Μπραντ οι οποίες ισχυρίζονται ότι ο διάσημος κωμικός τους επιτέθηκε το διάστημα 2006-2013, στο απόγειο της φήμης του. Εκείνο το διάστημα, ήταν παρουσιαστής στο BBC Radio 2 και στο Channel 4, και πρωταγωνιστούσε σε πολλές ταινίες στο Χόλιγουντ. Οι 4 γυναίκες κατηγορούν τον Μπραντ για βιασμό, σεξουαλική επίθεση αλλά και συναισθηματική και σωματική κακοποίηση.

Η πρώτη γυναίκα ισχυρίστηκε ότι ο κωμικός τη βίασε στο σπίτι του στο Λος Άντζελες. Σύμφωνα με την ίδια, ο Μπραντ της ζήτησε συγγνώμη όταν του έστειλε μήνυμα για να της πει:

«Όταν ένα κορίτσι λέει όχι, σημαίνει όχι», αφού είχε νοσηλευτεί σε κέντρο αποκατάστασης μετά το περιστατικό, γράφει η βρετανική εφημερίδα Sun. Ακόμη μία άλλη δηλώνει ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση κατά την διάρκεια της τρίμηνης σχέσης μαζί του και ενώ ήταν 16χρονη μαθήτρια ενώ εκείνος τότε ήταν 31 ετών.

Η τρίτη γυναίκα δήλωσε ότι εργαζόταν με τον Μπραντ και ισχυρίστηκε ότι την κακοποίησε σεξουαλικά πριν την απειλήσει με νομικές ενέργειες αν τυχόν μιλούσε. Η τέταρτη γυναίκα τον κατηγόρησε ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά και ότι την κακοποιούσε συναισθηματικά και σωματικά.

Μετά τις αποκαλύψεις ο Μπραντ ανήρτησε μήνυμα στον λογαριασμό του στο Twitter (X) για να αποκρούσεις τις «σοβαρότατες εγκληματικές κατηγορίες εναντίον του».

«Οι σχέσεις που είχα ήταν πάντα απολύτως συναινετικές», δηλώνει καταγγέλλοντας «συντονισμένη επίθεση» μέσων ενημέρωσης εναντίον του.

Μάλιστα, ο ηθοποιός δημοσίευσε ένα βίντεο στο YouTube στο οποίο δήλωσε ότι διαψεύδει τους ισχυρισμούς και ότι οι προηγούμενες σχέσεις του ήταν «πάντα συναινετικές».

«Χρειάζομαι τη φωνή μου μαζί με τη δική σας φωνή. Δεν με πειράζει να χρησιμοποιήσουν τα βιβλία μου και το stand up μου για να μιλήσουν για την ασύδοτη σεξουαλική μου συμπεριφορά στο παρελθόν. Αυτό που διαψεύδω σοβαρά είναι αυτοί οι πολύ σοβαροί, εγκληματικοί ισχυρισμοί», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.