CELEBRITIES

Τέιλορ Σουίφτ: Πώς θα μπορούσε να καθορίσει το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ; - Τι δείχνει νέα έρευνα


JTeam

31 Ιανουαρίου 2024

Τέιλορ Σουίφτ: Πώς θα μπορούσε να καθορίσει το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ; - Τι δείχνει νέα έρευνα
Shutterstock
Η έρευνα διεξήχθη στις αρχές Ιανουαρίου και απευθύνθηκε σε 1.500 ψηφοφόρους

«Πρόσωπο της χρονιάς» για το 2023 για το περιοδικό TIME. «Πιο ενδιαφέρον πρόσωπο της χρονιάς 2023» για το περιοδικό People και στο Νο1 της λίστας με τις πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου στα ΜΜΕ, για το Forbes. Όλες αυτές οι διακρίσεις για μία και μόνο γυναίκα, την Τέιλορ Σουίφτ, η οποία στα 33 της χρόνια είναι ένα από τα πιο διάσημα πρόσωπα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στην Αμερική, η δημοφιλία της δεν μπορεί καν να μετρηθεί, αλλά πλέον πολλοί αναρωτιούνται εάν η Τέιλορ θα μπορούσε να επηρεάσει με άμεσο ή έμμεσο τρόπο την έκβαση των προεδρικών εκλογών το 2024. Πάντως, σύμφωνα με το περιοδικό «Rolling Stone», στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ετοιμάζονται να κηρύξουν «ιερό πόλεμο» έναντι της διάσημης σταρ.

Τι έδειξε πρόσφατη δημοσκόπηση

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από τη Redfield & Wilton Strategies για το περιοδικό Newsweek, τουλάχιστον το 18% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι είναι «πιο πιθανό» ή «σημαντικά πιθανότερο» να ψηφίσουν έναν υποψήφιο τον οποίο υποστηρίζει η Τέιλορ Σουίφτ. Παράλληλα, το 17% των ερωτηθέντων σημείωσε ότι θα ήταν «λιγότερο πιθανό» να ψηφίσει έναν υποψήφιο που υποστηρίζεται από τη σταρ, ενώ το 55% δήλωσε ότι δεν θα ήταν «ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο πιθανό» να το κάνει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοσκόπηση διεξήχθη στις αρχές Ιανουαρίου και απευθύνθηκε σε 1.500 ψηφοφόρους. Περίπου το 45% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι είναι θαυμαστές της Τέιλορ Σουίφτ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, τα άτομα που θα μπορούσαν να επηρεαστούν περισσότερο από μια επιλογή της, είναι οι νεότεροι ηλικιακά ψηφοφόροι.

Η επιρροή της το 2020

Στις εκλογές του 2020, η Τέιλορ Σουίφτ είχε εκφράσει την υποστήριξή της στον Μπάιντεν. «Η αλλαγή που χρειαζόμαστε περισσότερο είναι να εκλέξουμε έναν πρόεδρο που αναγνωρίζει ότι οι έγχρωμοι άνθρωποι αξίζουν να αισθάνονται ασφαλείς και να εκπροσωπούνται, ότι οι γυναίκες αξίζουν το δικαίωμα να επιλέγουν τι θα συμβεί στο σώμα τους», ήταν μερικές από τις δηλώσεις τις στο V Magazine τον Οκτώβριο εκείνης της χρονιάς.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν αποτέλεσε έκπληξη το ότι ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Γκέιβιν Νιούσομ, ένας από τους κορυφαίους αντιπροσώπους του Τζο Μπάιντεν, σχεδόν την εκλιπάρησε να εμπλακεί περισσότερο στην καμπάνια του προέδρου, σύμφωνα με τους NYT. Μιλώντας σε ρεπόρτερ ύστερα από ένα debate των Δημοκρατικών υποψηφίων τον Σεπτέμβριο ο ίδιος ανέφερε: «Η Τέιλορ Σουίφτ είναι μοναδική. Ο τρόπος με τον οποίο κατάφερε να προσελκύσει τόσους νέους και να τους αποδείξει πως κι εκείνοι έχουν φωνή και πρέπει να έχουν επιλογή στις εκλογές έδειξε ότι έχει τρομερή δύναμη».

Πάντως, η Τέιλορ Σουίφτ δεν έχει ανακοινώσει επισήμως τη στήριξή της στην υποψηφιότητα του Τζο Μπάιντεν ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024. Ωστόσο, τα περισσότερα δημοσιεύματα συγκλίνουν στο ότι η σταρ θα ταχθεί στο πλευρό του Δημοκρατικού υποψηφίου, όπως είχε συμβεί και το 2020. Εξάλλου, στις προηγούμενες εκλογές η Σουίφτ είχε υποστηρίξει πως ο Τραμπ «επέλεξε να εξαπατήσει κατάφωρα και να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή εκατομμυρίων Αμερικανών σε μια προσπάθεια να κρατηθεί στην εξουσία».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.