CELEBRITIES

Σάνεν Ντόχερτι: Ο γιατρός της μιλάει για τις τελευταίες στιγμές της - «Δεν ήταν έτοιμη να φύγει»


JTeam

17 Ιουλίου 2024

Σάνεν Ντόχερτι: Ο γιατρός της μιλάει για τις τελευταίες στιγμές της - «Δεν ήταν έτοιμη να φύγει»
Splash by Ideal Image
Ο γιατρός της ηθοποιού μίλησε για τις τελευταίες στιγμές της

Η Σάνεν Ντόχερτι «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 53 ετών το Σάββατο 13 Ιουλίου, μετά από μια γενναία μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Η αγαπημένη «Μπρέντα» είχε διαγνωστεί με καρκίνο τετάρτου σταδίου και παρά την κρισιμότητα της κατάστασης, δεν σταμάτησε στιγμή να μάχεται και να προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον καρκίνο, κερδίζοντας τη ζωή της. Δυστυχώς, δεν τα κατάφερε.

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά τον θάνατό της, ο γιατρός της και ογκολόγος, Δρ Λόρενς Ντ. Πίρο, μίλησε για τις τελευταίες στιγμές της Σάνεν Ντόχερτι, λέγοντας πως η ηθοποιός δεν ήταν έτοιμη και δεν ήθελε να πεθάνει. Παρά το γεγονός ότι γνώριζε πόσο επιβαρυμένη ήταν η υγεία της, πίστευε στις δυνάμεις της και θεωρούσε πως η τελευταία θεραπεία θα περιόριζε τον καρκίνο. Ωστόσο, η ελπίδα της έσβησε.

Ο γιατρός της Σάνεν Ντόχερτι περιέγραψε πώς πέρασε τις τελευταίες στιγμές της

«Στο μυαλό της, δεν ήθελε να σκεφτεί καμία άλλη εναλλακτική εκτός το ότι "το νικήσαμε αυτό, ας ασχοληθούμε τώρα με τη ζωή". Καταλαβαινόμασταν αμέσως. Συμβαίνει αυτό κάποιες φορές. Νιώσαμε σαν να γνωριζόμασταν πριν καν συστηθούμε. Έτσι ήταν από την πρώτη γνωριμία κι έτσι έμεινε μέχρι το τέλος. Είχαμε μια σπουδαία σχέση και υπήρχε αμοιβαίος σεβασμός», εξομολογήθηκε ο ογκολόγος της Σάνεν Ντόχερτι.

Ο Δρ Λόρενς Ντ. Πίρο στάθηκε στο πλευρό της ηθοποιού από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή. Από το 2015 που διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού μέχρι την ημέρα του θανάτου της, ο γιατρός πίστευε στις δυνάμεις και στη θέλησή της για ζωή. Η Σάνεν Ντόχερτι ενημερωνόταν για ο,τιδήποτε καινούργιο έβγαινε, διάβαζε, έψαχνε και συμβουλεύονταν τον γιατρό της για το κάθε τι.

«Κάθε φορά που διάβαζε για κάτι νέο, μου τηλεφωνούσε αμέσως και το συζητούσαμε για να δούμε αν ταιριάζει με την δική της περίπτωση κι αν μπορεί η εκάστοτε θεραπεία να ενταχθεί στο δικό της πρόγραμμα. Πάντα με εξέπληττε ο τρόπος με τον οποίο διαχώριζε τα συναισθήματά της. Ήταν τόσο νέα και βρισκόταν σε ένα τόσο δύσκολο ταξίδι. Ήταν πολύ συγκεντρωμένη και ψύχραιμη σε αυτά τα πράγματα», εξήγησε.

Η σοβαρότητα της ασθένειας δεν στέρησε το χαμόγελο από τα χείλη της. Όπως λέει ο γιατρός της, η ηθοποιός ήταν πάντα αισιόδοξη, σκεφτόταν με θετικό τρόπο και προσπαθούσε να ακολουθεί με συνέπεια τις οδηγίες του, ώστε να βοηθήσει τον οργανισμό της. Ακόμα και τις τελευταίες εβδομάδες, που η κατάσταση της υγείας της είχε επιδεινωθεί, η Σάνεν Ντόχερτι προσπαθούσε να βρει «όπλα» για να συνεχίσει τη μάχη της.

Jenny.Gr
Splash News

Ακόμα, ο Δρ Λόρενς Ντ. Πίρο αναφέρθηκε στην περίοδο του διαζυγίου της Σάνεν Ντόχερτι από τον επί δέκα χρόνια σύζυγό της, Κερτ Ισβαριένκο. Ο ίδιος επισήμανε πως η υγεία της ηθοποιού επιβαρύνθηκε από αυτή την αλλαγή στην προσωπική ζωή της, αφού της προκάλεσε θλίψη.

«Ποτέ δεν είχα την αίσθηση πως αυτή η συναισθηματική πρόκληση εξαντλούσε την ικανότητά της να συνεχίσει να αγωνίζεται, από ιατρικής πλευράς. Σίγουρα το έκανε πιο δύσκολο, αλλά ήταν μαχήτρια, που νιώθω ότι απορροφούσε μόνο τα καλά της ζωής, για να δώσει την καλύτερη δυνατή μάχη κατά του καρκίνου, παρά τα όσα βίωνε στα προσωπικά της. Πάλεψε τόσο σκληρά και δεν πίστευε ότι αυτό θα τελείωνε. Κι έτσι, έκανε και τους γύρω της να το πιστεύουν», υποστήριξε.

Τέλος, ο γιατρός περιέγραψε τις τελευταίες ώρες ζωής της Σάνεν Ντόχερτι, στις οποίες είχε δίπλα της ανθρώπους που αγαπούσε και την αγαπούσαν πολύ. Οι στιγμές ήταν πολύ δύσκολες. «Τις τελευταίες ώρες της ζωής της, βρισκόταν σε ένα μέρος όπου ένιωθε πολύ άνετα. Κοιμόταν πολλές ώρες και βρισκόταν περιτριγυρισμένη από αγαπημένα της πρόσωπα και στενούς της φίλους. Στο δωμάτιό της ήταν μια επίλεκτη ομάδα φίλων της, που τη φρόντιζαν. Ήταν λυπηρό, αλλά και όμορφο και με πολλή αγάπη. Το πιο δύσκολο πράγμα σε αυτό ήταν πως δεν ήταν ακόμα έτοιμη να φύγει, γιατί αγαπούσε τη ζωή».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.