CELEBRITIES

Δεν ήξεραν, αλλά έμαθαν: 8 ηθοποιοί του Χόλιγουντ ανέπτυξαν ιδιαίτερες δεξιότητες για την ανάγκη ενός ρόλου


Άννα Καντζηλιέρη

23 Σεπτεμβρίου 2024

Δεν ήξεραν, αλλά έμαθαν: 8 ηθοποιοί του Χόλιγουντ ανέπτυξαν ιδιαίτερες δεξιότητες για την ανάγκη ενός ρόλου
Imdb
Αυτοί οι ηθοποιοί κλήθηκαν να μάθουν νέες τέχνες για να φέρουν εις πέρας τους ρόλους τους

Ποιος είπε ότι οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ δεν χρειάζεται να κάνουν «θυσίες» για να κερδίσουν έναν μεγάλο ρόλο και να τον φέρουν εις πέρας με επιτυχία; Γνωστά ονόματα του Χόλιγουντ μπήκαν στη διαδικασία να αναπτύξουν νέες δεξιότητες και να προπονηθούν σκληρά, προκειμένου να πείσουν με τις ικανότητές τους κριτικούς και κοινό.

Μπορεί θεωρητικά να μπορούν να υποδυθούν τα πάντα, ωστόσο είναι ανέφικτο να προσποιηθούν ότι γνωρίζουν πιάνο, τσέλο ή μπαλέτο, ειδικά όταν ένα σημαντικό μέρος της ταινίας έχει βασιστεί σε αυτό. Από μουσικά όργανα και χορό μέχρι να κρατούν την αναπνοή τους, να περπατούν σε τεντωμένο σκοινί ή να εκπαιδεύουν σκύλο, η γκάμα είναι μεγάλη και οι απαιτήσεις πολλές για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους που έμειναν στην ιστορία.

Οι ηθοποιοί αποδέχτηκαν τις προκλήσεις και χρειάστηκαν μήνες δουλειάς για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις του ρόλου τους. Η αλήθεια είναι πως η ευθύνη ενός τέτοιου ρόλου είναι μεγάλη, συνεπώς κάθε ηθοποιός έχει την ανάγκη να αφιερώνει το 100% του εαυτού του για ένα άρτιο αποτέλεσμα. Άλλωστε, οι κόκκινες γραμμές είναι λεπτές και κανείς δεν θέλει ξαφνικά να βρεθεί υποψήφιος στις κατηγορίες για τα «Χρυσά Βατόμουρα».

Οι ηθοποιοί που ανέπτυξαν μια νέα δεξιότητα για τις ανάγκες ενός ρόλου

Αντζελίνα Τζολί

Η Αντζελίνα Τζολί προκειμένου να προετοιμαστεί για τις ανάγκες του ρόλου της Μαρίας Κάλλας για την ταινία «Μαρία», χρειάστηκε να μάθει να τραγουδάει όπερα. Αυτή είναι η πρώτη φορά που είδαμε την ηθοποιό να τραγουδάει δημόσια σε δουλειά της και όπως αποκάλυψε, χρειάστηκαν επτά μήνες εξάσκησης για να τα καταφέρει.

Σαμ Ριντ

Ο Σαμ Ριντ προκειμένου να υποδυθεί τον «Λεστάτ» στην ταινία «Συνέντευξη με έναν Βρικόλακα» χρειάστηκε να μάθει γαλλικά, να τραγουδάει και να παίζει πιάνο. Ο 37χρονος ηθοποιός είχε επίγνωση της σημαντικότητας αυτού του ρόλου και δούλεψε σκληρά στην περίοδο της προετοιμασίας. Ακόμα, για μια συγκεκριμένη σκηνή, ο Σαμ Ραντ έπρεπε να μάθει να εκπαιδεύει σκύλο, γεγονός που, επίσης, δεν ήταν εύκολο, αλλά τα κατάφερε.

Γουίλ Σμιθ

Ο Γουίλ Σμιθ για τις ανάγκες της ταινίας «Pursuit of Happyness» έμαθε να λύνει τον κύβο του Ρούμπικ. Μετά από δέκα ώρες εξάσκησης, ο ηθοποιός το κατάφερε χωρίς να χρειάζεται τη βοήθεια κανενός. Ο Γουίλ Σμιθ επιθυμούσε να κατανοήσει πλήρως τον χαρακτήρα του ρόλου του και αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισε να λύσει ο ίδιος τον κύβο κι όχι να το «κλέψουν» σκηνοθετικά.

Ράιν Γκόσλινγκ

Ο Ράιν Γκόσλινγκ, ο πρωταγωνιστής του «La La Land», έμαθε να παίζει πιάνο μέσα σε τρεις μήνες, προκειμένου να υποδυθεί άρτια τον ρόλο του. Ο ηθοποιός έκανε εξάσκηση δύο ώρες την ημέρα επί πέντε ημέρες την εβδομάδα, ώστε να μάθει όσο το δυνατόν περισσότερα γύρω από την τέχνη του πιάνου. Και τα κατάφερε.

Μάργκο Ρόμπι

Για μια υποβρύχια σκηνή στην ταινία «Suicide Squad», η Μάργκο Ρόμπι έκανε τέσσερα μαθήματα με έναν δύτη, ο οποίος της έμαθε πώς να κρατάει την αναπνοή της κάτω από το νερό για πάνω από 5 λεπτά. Η ηθοποιός ήταν προσηλωμένη στο στόχο της, τήρησε όλα όσα έμαθε από τον επαγγελματία δύτη και τελικά κατάφερε να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Κέιτ Γουίνσλετ

Στην ίδια κατηγορία με τη Μάργκο Ρόμπι ανήκει και η Κέιτ Γουίνσλετ, αφού στην ταινία «Avatar:The Way of Water» έπρεπε να κρατήσει την αναπνοή της κάτω από το νερό για πολλή ώρα. Συγκεκριμένα, για περίπου επτά λεπτά. Στα 7:14 η ηθοποιός σηκώθηκε, ωστόσο είχε ήδη καταφέρει να σπάσει το ρεκόρ του ηθοποιού που κράτησε την περισσότερη ώρα την αναπνοή του κάτω από την επιφάνεια του νερού. Μέχρι τότε, στην πρώτη θέση βρισκόταν ο Τομ Κρουζ.

Τζένα Ορτέγκα

Η Τζένα Ορτέγκα για τον ρόλο της στο «Wednesday» ξεκίνησε μαθήματα τσέλο δύο μήνες πριν από τα γυρίσματα.

Τζόζεφ Γκόρντον

Ο Τζόζεφ Γκόρντον για την ταινία «The Walk» έμαθε να περπατάει πάνω σε τεντωμένο σκοινί, έχοντας τη βοήθεια του Φιλίπ Πετί. Μετά από οκτώ ημέρες προπόνησης, κατάφερε να υιοθετήσει την τεχνική και να πετύχει τον στόχο του. Αναμφίβολα, αυτή η σκηνή είναι συγκλονιστική.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.