CELEBRITIES MEN’S POINT

Η ιστορία πίσω από την επιτυχία του cable-knit πουλόβερ: Tο αγαπημένο του Elvis Presley και του Harry Styles


JTeam

21 Φεβρουαρίου 2022

Η ιστορία πίσω από την επιτυχία του cable-knit πουλόβερ: Tο αγαπημένο του Elvis Presley και του Harry Styles
Ένα icon της γκαρνταρόμπας με πολλά χρόνια ιστορίας γύρω από το οποίο υπάρχουν περισσότεροι θρύλοι παρά δεδομένα.

Το cable-knit πουλόβερ, γνωστό και ως πουλόβερ Aran ή απλώς πουλόβερ με πλεξίδες, είναι ένα από εκείνα τα αιώνια ρούχα που ήταν πάντα παρόντα στην ανδρική μόδα. Ένα icon της γκαρνταρόμπας με πολλά χρόνια ιστορίας γύρω από το οποίο υπάρχουν περισσότεροι θρύλοι παρά δεδομένα.

Η πραγματική του προέλευση είναι άγνωστη, αν και η καταγωγή του είναι ξεκάθαρη: είναι ένα παραδοσιακό ένδυμα από το νησί Aran, στην Ιρλανδία, αλλά δεν είναι γνωστό με βεβαιότητα το πότε πρωτοεμφανίστηκε. Οι ειδικοί στην κοινωνιολογία της μόδας εκτιμούν ότι ήταν στις αρχές του 19ου αιώνα. Ήταν ένα πουλόβερ φτιαγμένο από ακατέργαστο παρθένο μαλλί, χαρακτηριστικό της περιοχής, που του έδινε αντοχή στο νερό, εξαιρετική ζεστασιά και δεν χρειαζόταν πλύσιμο. Όπως και με τις σκωτσέζικες φούστες ταρτάν, κάθε ιρλανδική οικογένεια είχε επίσης το δικό της πουλόβερ Aran.

Jenny.Gr

Το σίγουρο είναι ότι αυτό το πουλόβερ έχει εξασφαλίσει τη θέση του στα κλασικά της μόδας, μια θέση που κέρδισε κατά τις δεκαετίες του '50 και του '60 όταν άρχισε να φοριέται από τους μεγαλύτερους αστέρες του κινηματογράφου και της μουσικής όπως ο Elvis Presley ή ο Steve McQueen. Από τότε, το πουλόβερ με τις κομψές πλεξίδες έγινε συνώνυμο του στιλ.

Σύντομα έγινε μέρος της στολής των «κομψών» αθλημάτων όπως το τένις, το κρίκετ ή η κωπηλασία. Το κλασικό πουλόβερ με λαιμόκοψη σε σχήμα V αργότερα έγινε σύμβολο του preppy look.
Στη δεκαετία του 1970, η κληρονομιά του διαδόθηκε με τη βοήθεια καλλιτεχνών όπως ο Robert Redford, και η παρουσία του στον κινηματογράφο, σε ταινίες όπως ο Great Gatsby, ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την αίγλη του.

Jenny.Gr

Χρόνια αργότερα, συνεχίζει να προκαλεί το ίδιο ενδιαφέρον και αν ααπόπνέει την ίδια sophisticated κομψότητα, όπως αποδεικνύεται από την πρώτη φωτογραφία του Adam Driver από τα γυρίσματα του The House of Gucci, όπου φορά ένα λευκό cable-knit πουλόβερ..

Η αδυναμία που του δείχνουν οι πιο στιλάτοι άνδρες επιβεβαιώνει ότι είναι ένα από τα πιο ευέλικτα και διαχρονικά κομμάτια, που ταιριάζει με όλα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.