CELEBRITIES STAR LOOKS

Το αρχείο του Manolo Blahnik μιλά στην καρδιά των shoe addicts


MMEINTANI

7 Οκτωβρίου 2016

Μπορεί η νέα γενιά να ήρθε σε επαφή με την ετικέτα Manolo Blahnik μέσα από το Sex & the City, η ιστορία όμως του iconic αυτού brand μετρά πάνω από 40 χρόνια επιτυχίας. Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν αν μπορούσατε να ρίξετε μία ματιά στο φανταστικό αρχείο του γνωστού οίκου; Η Arianna Miolo και ο Chris Massingham, οι άνθρωποι δηλαή που το διαχειρίζονται, έδωσαν σε πρόσφατη συνέντευξή τους μια γεύση του τί μπορεί κανείς να βρει εκεί μέσα και εμείς συγκεντρώσαμε 4 facts που μας φάνηκαν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα.

manolo-blahnik-archives-1975

  • Το συγκεκριμένο αρχείο διαθέτει περίπου 30.000 ζευγάρια παπούτσια, ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν και αυθεντικά sketches από τα σχέδια του γνωστού designer.

manolo-blahnik-fiore-2001-sketch1

  • Το πιο παλιό σχέδιο που θα βρει κανείς εκεί μέσα λέγεται και σχεδιάστηκε για τον Kansai Yamamoto το 1971, με τον Blahnik μάλιστα να το κατασκευάζει με τα ίδια του τα χέρια. Ακόμη ένα πολύ παλιό σχέδιο είναι και το «Ivy», ένα πράσινο πέδιλο με λωρίδες από suede και δερμάτινες ραφές, στολισμένο με κόκκινα διακοσμητικά. Το συγκεκριμένο μάλιστα επανακυκλοφόρησε το 2012, χάρη στην αυξημένη ζήτηση που υπήρχε.

manolo-blahnik-brick-1971-sketch

  • Άλλα σχέδια που κυκλοφόρησαν και πάλι είναι το «Pimienta», ένα μαύρο σανδάλι από το 1977, το «Piaggi» από το 1976 αλλά και το «Fiore», ένα σανδάλι σε ρομαντικό στιλ με floral απλίκες, το οποίο αρχικά σχεδιάστηκε το 2001 και το είδαμε ξανά στην κολεξιόν του οίκου για την άνοιξη του 2016.

manolo-blahnik-ivy-1971-sketch

  • Τα πιο δημοφιλή κομμάτια του αρχείου είναι τα παπούτσια που σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με την costume designer Milena Canonero, για την ταινία «Marie Antoinette’» της Sophia Coppola, το 2006.

port

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.