COOKING

Πανακότα με κανέλα: Το πιο νόστιμο και ελαφρύ επιδόρπιο


JTeam

19 Δεκεμβρίου 2022

Πανακότα με κανέλα: Το πιο νόστιμο και ελαφρύ επιδόρπιο
www.lericettedimammagy.com
Η πανακότα κανέλας είναι ένα κρεμώδες και μυρωδάτο γλυκό, τέλειο για το τέλος ενός γεύματος αλλά και εξαιρετικό ως επιδόρπιο στις γιορτές.

Η τέλεια «panna cotta» (μαγειρεμένη κρέμα, στα ιταλικά) πρέπει ίσα να στέκεται, να μην είναι σφιχτή, αλλά μαλακή και κρεμώδης για να λιώνει στο στόμα. Ας δούμε μαζί πώς θα φτιάξουμε αυτό το νόστιμο και εύκολο γλυκό.

Υλικά

400ml κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική

100 ml γάλα φρέσκο

60 γρ ζάχαρη, κρυσταλλική

2 φύλλα ζελατίνης

1 ξυλάκι κανέλα

1 λοβό βανίλιας, ανοιγμένο στη μέση με μαχαίρι, τα σποράκια ξυσμένα

1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, σε σκόνη

Jenny.Gr

Εκτέλεση

Καταρχάς μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε μια κατσαρόλα με νερό για περίπου 10 λεπτά Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας, την τριμμένη κανέλα, τα σποράκια και τους λοβούς της βανίλιας.

Ζεσταίνουμε το μείγμα και μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και το αφήνουμε να ζεσταθεί για δυο λεπτά. Στη συνέχεια φιλτράρουμε το μείγμα με ένα σουρωτήρι, αφαιρώντας τα σποράκια και τους λοβούς της βανίλιας.

Εν τω μεταξύ στύβουμε καλά τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτουμε στο υγρό μείγμα. Ύστερα ζεσταίνουμε και πάλι για λίγα λεπτά την κρέμα και στη συνέχεια την αφήνουμε να κρυώσει. Τέλος ρίχνουμε την πανακότα σε τέσσερα όχι πολύ μεγάλα ποτήρια και τοποθετούμε τα ποτήρια με την πανακότα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι να στερεοποιηθεί τελείως η κρέμα.

Πριν σερβίρουμε, γαρνίρουμε με κόκκινη σταφίδα, επικάλυψη σοκολάτας ή οτιδήποτε εμπνέει τη φαντασία σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.