Τα σημερινά μπισκότα έχουν πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Τα παιδιά σας θα τα λατρέψουν και δεν θα μαντέψουν ποτέ ότι είναι φτιαγμένα με πουρέ ρεβιθιού.
Υλικά
1 κονσέρβα ρεβίθια
1/2 φλιτζάνι βούτυρο αμυγδάλου (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κάσιους ή φυστικοβούτυρο)
1/4 φλιτζάνι μέλι
2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (προαιρετικά)
1/8 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας (χρησιμοποιήστε μαύρη σοκολάτα, 60% κακάο)
Εκτέλεση
Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα ρεβίθια. Βάζουμε τα ρεβίθια, το βούτυρο αμυγδάλου, το μέλι, τη βανίλια, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε για 2 με 3 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ύστερα βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας. Πλάθουμε τα μπισκότα και στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, στους 180 βαθμούς.
Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.