Εάν ψάχνετε κάτι νέο για το πρωινό σας και δεν θέλετε αυτό να περιέχει βούτυρο, αυγά και γάλα, αυτή τη συνταγή είναι ιδανική για εσάς.
Υλικά
250 ml νερό
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
250 γραμμάρια αλεύρι 00
40 ml έλαιο καλαμποκιού
150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Φλούδα και χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Αδειάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη φλούδα λεμονιού και ανακατέψτε.
Ζεσταίνουμε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα, σβήνουμε και προσθέτουμε το λάδι ανακατεύουμε και ρίχνουμε αυτό το μίγμα στο μπολ. Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα υγρό μείγμα αλλά χωρίς σβώλους. Ύστερα προσθέτουμε το χυμό μισού λεμονιού και ανακατεύουμε για τελευταία φορά.
Ρίχνουμε το μίγμα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας σε ένα ταψί και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 160 βαθμούς. Μόλις ψηθεί, αφήνουμε κρυώσει και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλή απόλαυση
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.