COOKING

Θες να κάνεις έκπληξη στους γονείς σου τα Χριστούγεννα; Φτιάξε σουφλέ γαλοπούλας


Branded Content Team

22 Δεκεμβρίου 2023

Θες να κάνεις έκπληξη στους γονείς σου τα Χριστούγεννα; Φτιάξε σουφλέ γαλοπούλας
Η πιο λαχταριστή συνταγή που θα σε σώσει ακόμα και τελευταία στιγμή

Όταν έρχεται η περίοδος των γιορτών, το μυαλό μας είναι σε όλα τα τραπεζώματα που περιλαμβάνονται. Οι μέρες των γιορτών είναι μια περίοδος χαράς, αγάπης και δημιουργίας αναμνήσεων με αυτούς που αγαπάμε. Άλλη μία ευκαιρία να τους δείξουμε με πράξεις πόσα σημαίνουν για εμάς. Γι’ αυτό και πολλές φορές προκύπτει η επιθυμία μας να κάνουμε μία υπέροχη έκπληξη στους δικούς μας.

Jenny.Gr

Οι γονείς σου είναι οι πιο σημαντικοί άνθρωποι της ζωής σου. Πόσο ωραίο θα είναι, πηγαίνοντας στο τραπέζι που πατροπαράδοτα ετοιμάζουν εκείνοι, να εμφανιστείς με ένα σούπερ νόστιμο φαγητό κατευθείαν από τα χεράκια σου; Χωρίς αμφιβολία, πρόκειται για το πιο «ζεστό» δώρο που μπορείς να τους κάνεις. Ένα που θα «μιλήσει» κατευθείαν στην καρδιά τους. Και έχε υπόψιν σου πως, ακόμα και τελευταία στιγμή να το αποφασίσεις ή αν γενικά είσαι πολύ busy στο πρόγραμμά σου, υπάρχει χρόνος για να τα καταφέρεις. Όσο last minute και ακατόρθωτο και να σου φαίνεται. Γιατί υπάρχουν τα Μαγειρέματα ΓΙΩΤΗΣ!

Τα Μαγειρέματα ΓΙΩΤΗΣ θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις ευφάνταστες, εύκολες και πραγματικά λαχταριστές συνταγές σε ελάχιστο χρόνο. Μπορείς να φτιάξεις τόσο εντυπωσιακά πιάτα που όλοι θα πιστεύουν ότι μάλλον είσαι επαγγελματίας σεφ ή αν μη τι άλλο ότι θα μπορούσες να γίνεις.

Υπάρχει μία φανταστική πρόταση για την περίσταση. Το πιο τέλειο πιάτο που θα φτιάξεις σε χρόνο dt στην κουζίνα σου, θα το προσφέρεις στους γονείς σου με πάρα πολλή αγάπη και θα δεις ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό τους: το πιο νόστιμο σουφλέ γαλοπούλας με τη φανταστική μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ.

Πώς θα το φτιάξεις;

Jenny.Gr

Η συνταγή για το σουφλέ γαλοπούλας

Υλικά

5 αυγά

500 ml (2½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα

300 γρ. στήθος γαλοπούλας

1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ

150 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη

80 γρ. (4 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη

50 γρ. μπέικον σε φέτες

40 γρ. (8 κουτ. σούπας) κονιάκ

Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

2 κύβοι λαχανικών

Εκτέλεση

-Διαλύουμε του κύβους σε βραστό νερό, προσθέτουμε τη γαλοπούλα και την αφήνουμε να βράσει.

-Τσιγαρίζουμε το μπέικον.

-Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και προσθέτουμε το τυρί, το μπέικον, τους κρόκους των αυγών, τα μπαχαρικά και το ποτό.

-Αφού ψηθεί η γαλοπούλα την αφήνουμε να κρυώσει, την ψιλοκόβουμε και την προσθέτουμε στη μπεσαμέλ.

-Χτυπάμε τα ασπράδια σε μια σφικτή μαρέγκα και την ανακατεύουμε σιγά-σιγά με την μπεσαμέλ.

-Αδειάζουμε το μίγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα σουφλέ και ψήνουμε σε δυνατά προθερμασμένο φούρνο στους 210°C για μισή ώρα περίπου.

Jenny.Gr

Μια γαστρονομική δημιουργία που παρασκευάζεται με αγάπη δεν είναι απλώς ένα γεύμα. Είναι μια εμπειρία, μια χειρονομία που λέει πολλά. Φτιάξε, λοιπόν, το πανεύκολο σουφλέ γαλοπούλας με την μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ και να είσαι σίγουρη πως η μέρα θα είναι σίγουρα αξέχαστη!

Για περισσότερες συνταγές με Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, πάτα εδώ.

Advertorial

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.