COOKING

Last Minute Xmas τραπέζι με συναδέλφους; Φτιάξε κοτόπουλο με προσούτο, φασκόμηλο και πουρέ γλυκοπατάτας-καρότου


Branded Content Team

22 Δεκεμβρίου 2023

Last Minute Xmas τραπέζι με συναδέλφους; Φτιάξε κοτόπουλο με προσούτο, φασκόμηλο και πουρέ γλυκοπατάτας-καρότου
Η πιο λαχταριστή συνταγή που θα σε σώσει ακόμα και τελευταία στιγμή

Όταν περνάς τόσες ώρες της μέρας με τους συναδέλφους σου, αναμενόμενα από ένα σημείο και μετά έρχεστε πιο κοντά. Κανονίζετε after-work drinks, σινεμά, θέατρο κι οτιδήποτε μπορεί να ακολουθήσει μία κοπιαστική μέρα στο γραφείο. Τώρα τις γιορτές, δεν αποκλείεται να κανονιστεί και κανένα last minute τραπέζι στο σπίτι κάποιου (ακόμα και το δικό σου) και η απορία είναι μία: Τι να ετοιμάσεις που να μην απαιτεί χρόνο αλλά να είναι και πολύ περιποιημένο και νόστιμο;

Jenny.Gr

Όταν σκέφτεσαι τη μαγειρική για τα τραπέζια της εορταστικής περιόδου, το μυαλό σου πηγαίνει σε πολύωρες συνταγές, οι οποίες απαιτούν χρόνο που δεν έχεις για να ετοιμαστούν. Αν σε αυτό προστεθεί και η ήδη υπάρχουσα κούραση από τη δουλειά και γενικά την καθημερινότητα λίγο πριν την άδεια, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο. Αλλά δε χρειάζεται. Γιατί υπάρχουν τα Μαγειρέματα ΓΙΩΤΗΣ που θα γίνουν η καλύτερη συντροφιά σου στην κουζίνα για ό,τι μπορεί να προκύψει την περίοδο των Εορτών.

Με τα Μαγειρέματα ΓΙΩΤΗΣ, ακόμα και τίποτα να μην έχεις ετοιμάσει ανήμερα των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς, νιώθεις την ασφάλεια ότι μπορείς να δημιουργήσεις υπέροχα πιάτα και να ανταπεξέλθεις σε όποια περίσταση προκύψει. Όσο short notice κι αν είναι!

Ποιο είναι, λοιπόν, το φαγητό που μπορείς να φτιάξεις για ένα last minute τραπέζι με τους συναδέλφους; Το κοτόπουλο με προσούτο, φασκόμηλο και πουρέ γλυκοπατάτας-καρότου με Πουρέ Πατάτας με Γλυκοπατάτα και Καρότο ΓΙΩΤΗΣ είναι η πρόταση που θα τους κάνει όλους να εκθειάζουν τα μαγειρικά σου skills. Γιατί πολύ απλά η νέα γεύση πουρέ είναι ο απόλυτος σύμμαχος για να φτιάξεις homemade gourmet πιάτα, ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς καλεσμένους. Πώς να γίνει διαφορετικά με τη βελούδινη υφή και την πλούσια γεύση που εγγυάται η υπογραφή ΓΙΩΤΗΣ;

Δες πώς θα τα φτιάξεις.

Jenny.Gr

Η συνταγή για Κοτόπουλο με προσούτο, φασκόμηλο και πουρέ γλυκοπατάτας-καρότου

Υλικά

1 κουτί Πουρές Πατάτας με Γλυκοπατάτα & Καρότο ΓΙΩΤΗΣ
300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
750 ml (3 3/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό
500 γρ. κοτόπουλο στήθος
1 κουτ. γλυκού φασκόμηλο
1 κουτ. γλυκού φρέσκο θυμάρι
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
25 γρ. (1 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
4 φέτες προσούτο
200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζωμός από κοτόπουλο
1 κουτ. γλυκού Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
20 γρ. (1 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
χυμό από μισό λεμόνι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

-Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, θυμάρι και φασκόμηλο.

-Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί, βάζουμε το λάδι και 1 φλιτζ. τσαγιού νερό και ψήνουμε στους 170°C για περίπου 20 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο).

-Μόλις είναι έτοιμο το κοτόπουλο, το σοτάρουμε μαζί με το προσούτο σε ένα τηγάνι που προηγουμένως έχουμε βάλει το βούτυρο.

-Για τη σάλτσα, σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε τον ζωμό από το κοτόπουλο και προσθέτουμε το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ και τον χυμό λεμονιού.

-Σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.

-Ετοιμάζουμε τον Πουρέ Πατάτας με Γλυκοπατάτα & Καρότο ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και σερβίρουμε γαρνίροντας με το κοτόπουλο.

Jenny.Gr

Δε χρειάζεται να προσθέτεις έξτρα κούραση στην καθημερινότητά σου. Ούτε να προσπαθείς να δημιουργήσεις χρόνο εκεί που δεν υπάρχει, για να χωρέσεις τραπέζια της τελευταίας στιγμής. Με τον Πουρέ Πατάτας με Γλυκοπατάτα και Καρότο ΓΙΩΤΗΣ, τώρα φτιάχνεις τα θεσπέσια gourmet πιάτα που βλέπεις στο σπίτι εύκολα και γρήγορα.

Για περισσότερες συνταγές με Πουρέ ΓΙΩΤΗΣ, πάτα εδώ.

Advertorial

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.