Δεν τρελαίνεσαι για λαχανικά; Με αυτά τα υλικά, θα τα ζητάς κάθε μέρα
Branded Content Team
30 Δεκεμβρίου 2024
Πόσες φορές έχεις προσπαθήσει να βάλεις περισσότερα λαχανικά στη διατροφή σου, μόνο για να τα δεις να μένουν παραμελημένα στο πιάτο σου; Για πολλούς από εμάς, τα λαχανικά είναι το «δύσκολο» κομμάτι της διατροφής. Ενώ γνωρίζουμε πόσο ωφέλιμα είναι για την υγεία μας, η γεύση τους συχνά δε μας ενθουσιάζει, με αποτέλεσμα να τα αποφεύγουμε. Ωστόσο, το να βρούμε τρόπους να τα ενσωματώσουμε στη διατροφή μας είναι σημαντικό και η λύση βρίσκεται στις νόστιμες συνταγές.
Το να αγαπήσουμε τα λαχανικά δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη, αλλά με λίγη δημιουργικότητα στην κουζίνα και ανοιχτό μυαλό, μπορούμε να τα ενσωματώσουμε στη διατροφή μας με τρόπο που όχι μόνο ωφελεί την υγεία μας, αλλά και μας ικανοποιεί γευστικά. Γιατί τελικά, η πραγματική πρόκληση δεν είναι να «αντέξουμε» τα λαχανικά, αλλά να τα απολαύσουμε.
Αν δυσκολεύεσαι να ξεκινήσεις, για αρχή μπορείς να κάνεις μικρές αλλαγές. Δηλαδή, να προσθέσεις λαχανικά που ήδη σου αρέσουν στα πιάτα σου και να πειραματιστείς με διαφορετικά μαγειρέματα και συνδυασμούς υλικών. Μετά από αρκετή αναζήτηση και πειραματισμούς, εμείς καταλήξαμε στο υλικό που μας βοηθάει να φάμε κάθε, μα κάθε λαχανικό: τη σπιτική μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ. Έχουμε κρέπες; Έχουμε τάρτες; Μήπως σουφλέ με λαχανικά; Προσθέτουμε την μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ και ξέρουμε πως το αποτέλεσμα θα είναι και θεσπέσιο και θρεπτικό από τα πλούσια οφέλη των λαχανικών.
Για παράδειγμα, ο αρακάς είναι μία καλή πηγή πρωτεΐνης, βιταμίνης C και βιταμίνης Β6. Το καρότο προσφέρει κάλλιο και φυτικές ίνες. Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε καροτενοειδή, σίδηρο, βιταμίνη C και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
Βρήκαμε τις κορυφαίες συνταγές που θα μας βοηθήσουν να βάλουμε τα λαχανικά στην καθημερινή μας διατροφή.
#1 Φωλιές με λαχανικά
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
- 1 κουτί Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
- 1300 ml (6 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 200 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) παρμεζάνα τριμμένη
- 400 γρ. (1 συσκευασία) Νιφάδες βρώμης Fytro
- 2 φάκελοι Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
- 80 γρ. μουστάρδα
- 2 κουτ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
- 6 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένο
- 4 τμχ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 300 γρ. αρακάς
- 300 γρ. καρότα
- 200 γρ. αγγούρι τουρσί
- 160 γρ. ζαμπόν
- 200 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) κασέρι
- 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) γκούντα τριμμένο
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες παρασκευής:
Ετοιμάζεις τις φωλιές:
-Ετοιμάζεις τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και τον ανακατεύεις με την παρμεζάνα και τις Νιφάδες Βρώμης Fytro.
-Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι.
-Παίρνεις φόρμες σιλικόνης για μάφινς, βάζεις λίγο από το μίγμα σε κάθε φορμάκι και με ένα κουτάλι το απλώνεις σχηματίζοντας μια φωλιά.
-Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C αέρα για περίπου 20 λεπτά.
-Βράζεις τα καρότα σε αλατισμένο νερό για περίπου 10 λεπτά.
-Στη συνέχεια προσθέτεις τον αρακά και βράζεις για 3 με 4 λεπτά ακόμα.
-Κόβεις σε μικρά κομμάτια τα καρότα, το αγγούρι, το ζαμπόν και το κασέρι.
-Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι και στη συνέχεια τα καρότα και τον αρακά.
-Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι.
-Ετοιμάζεις τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
-Προσθέτεις στο μπολ με την μπεσαμέλ τη μουστάρδα, τα μυρωδικά, τα λαχανικά που σόταρες, το αγγούρι, το ζαμπόν και το κασέρι.
-Προσθέτεις λίγο αλάτι και πιπέρι, εάν χρειάζεται. Γεμίζεις τις φωλιές με το μίγμα.
-Πασπαλίζεις με το τριμμένο τυρί και ψήνεις για άλλα 10 περίπου λεπτά.
*Ο Πουρές Πατάτας και η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζονται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.
#2 Κρέπες με σπανάκι, ανθότυρο και τοματίνια
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
- 1 κουτί Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ
- 3 αυγά
- 1900 ml (9 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
- 150 γρ. ανθότυρο
- 100 γρ. μανούρι
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
- 200 γρ. τοματίνια
- 50 γρ. (1/4 φλιτζ.τσαγιού) ελαιόλαδο
- 1 κουτί Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
- 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) σάλτσα ντομάτας
- 15 γρ. φρέσκο βασιλικό
- 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) κασέρι τριμμένο
- 40 γρ. (2 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
- αλάτι
- πιπέρι
Οδηγίες παρασκευής:
-Ετοιμάζεις το Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
-Σοτάρεις στο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια, προσθέτεις το σπανάκι και σιγοψήνεις μέχρι να μαραθεί.
-Κόβεις στη μέση τα τοματίνια, τα βάζεις σε ταψί τα ντοματίνια με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και ζάχαρη και ψήνεις στο φούρνο στους 180°C βαθμούς για 2-3 λεπτά. Ανακατεύεις το σπανάκι, τα άσπρα τυριά και τα τοματίνια και μοιράζεις τη γέμιση στις κρέπες.
-Τυλίγεις τις κρέπες σε ρολό και τις τοποθετείς σε βουτυρωμένο πυρέξ 24x32 εκατοστά.
-Ετοιμάζεις την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Προσθέτεις τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και την απλώνεις πάνω από τις κρέπες. Πασπαλίζεις με το τριμμένο τυρί και τον βασιλικό και ψήνεις σε δυνατό φούρνο για 20 περίπου λεπτά.
*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.
#3 Τάρτα Αρακά με Blue Cheese
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
- 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο μαλακό κομμένο σε κυβάκια
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1-2 κουτ. σούπας κρύο γάλα ή κρύο νερό
- Για τη γέμιση:
- 150 γρ. αρακάς
- 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 100 γρ. blue cheese
- 600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 10 γρ. (2 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
Οδηγίες παρασκευής:
-Σε ένα μπολ ανακατεύεις όλα τα υλικά για την τάρτα μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής ζύμη, την οποία αφήνεις για 1 ώρα στο ψυγείο ώστε να ξεκουραστεί.
-Ανοίγεις τη ζύμη και την απλώνεις σε ταρτιέρα διαμέτρου 24-26 εκ. Ψήνεις για 15 λεπτά στους 180°C.
-Ετοιμάζεις την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας 600 ml γάλα.
-Σε μια άλλη κατσαρόλα, σοτάρεις τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον αρακά με λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνεις να βράσουν για περίπου 15 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.
-Τα προσθέτεις στην μπεσαμέλ μαζί με το blue cheese και ανακατεύεις.
-Απλώνεις το μίγμα στην τάρτα και ψήνεις για 30 λεπτά στους 160°C.
*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.
Για περισσότερες συνταγές με Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ δείτε εδώ.
Advertorial
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.