Υλικά:
- Ένα πακέτο πένες
- 2 σκ. σκόρδο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 μεγ. ντομάτες
- 2-3 κλωνάρια φρέσκο βασιλικό
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 20 ελιές ελιές Καλαμών χωρίς το κουκούτσι
- Φρεσκοτριμένη παρμεζάνα γκράνα.
Βράζουμε νερό και ρίχνουμε μέσα τις 3 ντομάτες, πολύ ελαφρά χαραγμένες, για να τις ζεματίσουμε ώστε να ξεφλουδιστούν εύκολα. Αφαιρούμε τη φλούδα, βγάζουμε τα σπόρια και κόβουμε κάθε ντομάτα σε 8 κομμάτια. Σε μπολ ρίχνουμε το λάδι, τις ντομάτες, το σκόρδο και το πιπέρι, και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να μαριναριστούν τα υλικά για 10 λεπτά, ώστε να πάρουν τη μυρωδιά του σκόρδου. Βράζουμε τα μακαρόνια αλ ντέντε και σουρώνουμε. Βγάζουμε από τη σάλτσα μας το σκόρδο, ρίχνουμε τη σάλτσα στα μακαρόνια, ρίχνουμε τις ελιές, το βασιλικό και τρίβουμε φρέσκια παρμεζάνα.
Φωτογραφίες: Ιφιγένεια Φιλοπούλου